Головна » 2011 » Листопад » 17 » Відбувся захід, присвячений 150-річному ювілею талановитої оперної співачки Марії Адріянівни ДЕЙШІ-СІОНИЦЬКОЇ
Відбувся захід, присвячений 150-річному ювілею талановитої оперної співачки Марії Адріянівни ДЕЙШІ-СІОНИЦЬКОЇ
17:58
У вітальні меморіального будинку музею-заповідника М.Коцюбинського відбувся захід, присвячений 150-річному ювілею талановитої оперної співачки Марії Адріянівни ДЕЙШІ-СІОНИЦЬКОЇ.
Народилася вона в Чернігові 22 жовтня 1861 року в купецькій родині. З дитинства мала чудовий музикальний слух та дзвінкий голос. Навчаючись у жіночій гімназії, брала активну участь у концертах музично-драматичного товариства, вчилася в Київському музичному училищі та у Петербурзькій консерваторії. Співала у Маріїнській опері. 1891 року переїхала до Москви, де повністю розкрився її талант оперної співачки.
Марія Адріянівна була однією з кращих виконавиць партії Марії з опери П.Чайковського «Мазепа», Ярославни – з опери Бородіна «Князь Ігор» та Аїди – з «Аїди» Дж. Верді. Померла вона 1932 року у Криму.
Під час заходу в музеї з концертною програмою виступила Народна артистка України Лариса Роговець, яка виконала пісні на музику відомих українських та російських композиторів. Провела захід зав. відділом музею-заповідника М.Коцюбинського Марія Москаленко. Було розгорнуто невелику виставку світлин, присвячену М.Дейші-Сіоницькій.


І.Коцюбинський





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1363 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість