Головна » 2010 » Травень » 20 » Відбувся творчий вечір письменника Олексія БРИКА з нагоди 75-річчя від дня його народження
Відбувся творчий вечір письменника Олексія БРИКА з нагоди 75-річчя від дня його народження
01:00
20 травня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся творчий вечір письменника Олексія БРИКА з нагоди 75-річчя від дня його народження.

Олексій Григорович народився 15 травня 1935 року на Вінниччині, закінчив два вищих учбових заклади. Довгий час працював на педагогічній ниві. За молодих літ пробував писати вірші, а творити прозу почав вже у зрілому віці.

У заході, який пройщов у теплій дружній атмосфері взяли участь письменники, педагоги, музейні та бібліотечні працівники, артисти обласного драмтеатру та філармонійного центру, журналісти, медики, а також представники обласної влади. Зокрема із творчими досягненнями ювіляра привітав начальник Головного управління культури, туризму та охорони культурної спадщини ОДА Сергій МОЙСІЄНКО. Великий життєвий досвід та письменницьку майстерність О.Брика відзначили директор музею Ігор КОЦЮБИНСЬКИЙ, заступник начальника управління у справах преси та інформації ОДА Дмитро НИКОНЕНКО, Заслужений лікар України, поет Сергій БОГДАН, багаторічний директор обласної бібліотеки ім. В.Короленка Петро ГРИЩЕНКО. Також у заході взяли участь письменники Юрій КРИСАНОВ, Михась ТКАЧ, поет Станіслав ЖУРАВЕЛЬ. Велике педагогічне значення творів Олексія Григоровича зазначили у своїх виступах Ольга ГРЕБНИЦЬКА, Інеса ВАЧНАДЗЕ, викладач педуніверситету, канд.. філософських наук Олена МАМЧИЧ, відповідальний редактор газети «Гарт» Валенитна ЄВТУШЕНКО, журналістка Наталія БУШАЙ, а також Любов БОДНАРУК. Привітав ювіляра й відомий чернігівський митець, Народний художник України Анатолій ШКУРКО.

Засл. артистка України Ірина ОДИНЦОВА декламувала уривки з творів Олексія Брика. Пісні під гітару виконав чернігівський бард Анатолій ПОКРИШЕНЬ. Також співав Засл. артист України Семен РУДНИЦЬКИЙ.

Олексій Григорович у заключному слові розповів секрети своєї творчості, згадав важливі події свого життя, які слугували матеріалом для написання романів, поділився творчими планами на майбутнє. У рамках вечору відбулася презентація книжки О.Брика «А серце б’ється…»

І.Коцюбинський


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1531 | Додав: Майшев | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість