Головна » 2012 » Грудень » 15 » Відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений 90-річним ювілеям двох Чернігівських поетів - Дмитра Куровського та Кузьми Журби
Відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений 90-річним ювілеям двох Чернігівських поетів - Дмитра Куровського та Кузьми Журби
18:01
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений 90-річним ювілеям двох прекрасних Чернігівських поетів - Дмитра Куровського та Кузьми Журби.
Обидва народилися восени 1922 року, й обидва вони були фронтовиками – учасниками Другої світової.
У заході взяли участь голова Чернігівського обласного осередку НСПУ Дмитро Іванов, який тепло згадував свої незабутні зустрічі з обома відомими літераторами. Як зауважив Дмитро Йосипович, вони обидва фактично дали йому путівку у поетичне життя, як і Василю Буденному, який також взяв слово.

Виступили доньки відомих поетів Світлана Кузьмівна та Лариса Дмитрівна. Також зі своїми спогадами виступили журналіст Лідія Кузьменко, педагог Інеса Вачнадзе, письменники Михайло Кушніренко та Василь Щербонос. Композитор Микола Збарацький разом з донькою Дмитра Куровського Ларисою виконав відому пісню Д.Куровського «Соловейко співає на цвинтарі». У залі було розгорнуто виставку документів та фото, присвячену цим двох поетам.

Підготував І.Коцюбинський











QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1275 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/5 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість