Головна » 2013 » Березень » 14 » Відбувся літературно-мистецький вечір «Ну що б, здавалося, слова…», присвячений 199-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка
Відбувся літературно-мистецький вечір «Ну що б, здавалося, слова…», присвячений 199-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка
18:20
13 березня у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся літературно-мистецький вечір «Ну що б, здавалося, слова…», присвячений 199-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.
З розповіддю про перебування Кобзаря на Чернігівщині виступила старший науковий співробітник Чернігівського обласного історичного музею ім. В.Тарновського Світлана Половнікова. Вона детально зупинилася на аналізі зв’язків Шевченка з родиною Тарновських , з Качанівкою, наголосила на тому, який внесок зробив Василь Тарновський-молодший у збиранні, популяризації й збереженні Шевченкіани.
Зав. відділом музею-заповідника М.Коцюбинського Марія Москаленко у своїй доповіді торкнулася значення творчої спадщини Т.Шевченка на формування світогляду Михайла Коцюбинського, розповіла про традиції Шевченківських свят, які влаштовувала чернігівська «Просвіта», очолювана 1907-1908 рр. Михайлом Коцюбинським.
Провела цей захід заст. директора з наукової роботи музею-заповідника М.Коцюбинського Наталія Коцюбинська.

А окрасою свята став яскравий виступ капели бандуристів ім. Остапа Вересая обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженої артистки України Раїси Борщ.
Гостями свята були учні обласного ліцею для обдарованої молоді та громадськість міста.




Підготував І.Коцюбинський



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1520 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість