Головна » 2014 » Березень » 6 » Відбувся літературно-мистецький вечір «Ну що б, здавалося, слова…»
Відбувся літературно-мистецький вечір «Ну що б, здавалося, слова…»
15:50
5 березня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся літературно-мистецький вечір «Ну що б, здавалося, слова…», присвячений славетному Ювілею Кобзаря- 200-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.
Зав. меморіальним відділом музею-заповідника М.Коцюбинського Марія Москаленко у своїй доповіді торкнулася значення творчої спадщини Тараса Шевченка на формування світогляду Михайла Коцюбинського та членів його родини, розповіла про традиції Шевченківських свят, які влаштовувала чернігівська «Просвіта», очолювана Михайлом Коцюбинським.

З розповіддю про перебування Кобзаря на Чернігівщині виступила зав. відділом Чернігівського обласного історичного музею ім. В.Тарновського Наталія Самохіна. Вона детально зупинилася на тих святих місцях нашої області, де за життя побував Кобзар (а їх майже 30), а також наголосила на тому, який внесок зробив Василь Тарновський-молодший у збирання, популяризацію та збереження Шевченкіани.

Голова Чернігівської обласної єврейської громади Семен Бельман подарував музею-заповіднику М.Коцюбинського карту –схему пересування Т.Г.Шевченка Прилуччиною 1843 року, створену ще 1927 р.

А окрасою свята стала вистава «Назар Стодоля» за участю юних артистів самодіяльного студентського драматичного гуртка з Чернігівського педуніверситету (керівник – провідна актриса обласного молодіжного театру Мирослава Витриховська)

Підготував І.Коцюбинський









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1283 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість