Головна » 2013 » Вересень » 18 » Відбулося вшанування Михайла Коцюбинського з нагоди 149-ї річниці від дня його народження. (ФОТО)
Відбулося вшанування Михайла Коцюбинського з нагоди 149-ї річниці від дня його народження. (ФОТО)
09:43
17 вересня відбулося вшанування відомого українського письменника та громадського діяча Михайла Михайловича Коцюбинського з нагоди 149-ї річниці від дня його народження за участю обласної та міської влади, письменників, громадськості, учнівської молоді та артистів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
— Творчий спадок Михайла Коцюбинського є взірцем відданості рідному слову та українському народу, а його ім’я навіки закарбувалося в історії світової літератури, — підкреслив у своєму виступі в.о. заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Юрій Музика.
— Саме на чернігівській землі яскраво розквітнув талант майстра художнього слова, який презентував наш край, відкривши перлину Полісся для всього світу. Літературні надбання М.М. Коцюбинського сповнені великого художнього смаку, глибокого задуму і безмірно широкої любові до людей, — сказав у своєму виступі письменник Олександр Яровий. Він також прочитав уривки з творів видатного письменника.

Учасники заходу поклали квіти до могили Михайла Коцюбинського та його дружини Віри на Болдиній горі.
Пізніше у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулося вручення обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського цьогорічним лауреатам.

Голова комісії з присудження премії, в.о. заступника голови ОДА Ю. Музика вручив дипломи, медалі та грошові винагороди:

Олександру Яровому (номінація «Поезія»),
Володимиру Сенцовському («Проза»),
Івану Забіяці («Народознавство»),
Василю Нечепі («Театральне та музичне мистецтво»
Ользі Костюченко («Декоративне та прикладне мистецтво»).

Окрасою заходу став виступ Народного артиста України, кобзаря-лірника Василя Нечепи спільно з колективом капели бандуристів ім. Остапа Вересая обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом заслуженої артистки України Раїси Борщ.































<



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1429 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість