Головна » 2013 » Травень » 28 » Відбулося вручення призів переможцям літературного конкурсу ім. Станіслава Реп'яха
Відбулося вручення призів переможцям літературного конкурсу ім. Станіслава Реп'яха
16:32
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулося вручення призів переможцям літературного конкурсу ім. Станіслава Реп'яха.
38 робіт юних талантів із Чернігова та області взяли участь у конкурсі на кращий літературний твір. Проза й поезія у виконанні молодих авторів оцінювалася авторитетним журі під керівництвом Тетяни Павлівни Матюшкіної.
Переможцями конкурсу в старшій віковій категорії (15-18 років) стали Баран Іван із Чернігова в номінації "поезія" та Ломоносов Михайло з Ніжина в номінації "проза". У молодшій групі перемогли Чала Марія з Чернігова ("проза") та Потапенко Вікторія також із Чернігова ("поезія").

За словами Олени Борисівни Мамчур, яка була в складі журі, твори юних талантів її порадували. Особливо тим, що в них є "повага до слова, мовний смак, мовна інтуїція".
Звертаючись до учасників конкурсу, Олена Борисівна зазначила: «Дуже добре, що у нашій непередбачуваній країні існують люди, які працюють для душі, для відчуття слова. Особливо в наші часи, коли панує безграмотність, неповага до мови та слова. Чернігівщина багата літературними талантами, а тому якщо є кому писати, то буде і кому читати».
Заступник голови Чернігівської обласної організації Національної спілки письменників України Ганна Василівна Арсенич-Баран, розповідаючи про конкурс та його учасників, зазначила: "Які думки висловлюють діти! Як вони мислять по-державному, по-українськи... Вони вселяють надію, що будемо жити, будемо під цим сонцем вічні".

У кожному виступі учасники заходу згадували Станіслава Панасовича Реп’яха, дякували йому за його твори та говорили, що "сьогоднішнє віншування молодих літераторів є даниною пам’яті цієї славної людини".

"Більше, ніж робив для молоді, для юні Станіслав Панасович Реп’ях за останні десятиліття ніхто не робив", - зазначила Тетяна Павлівна Матюшкіна. Вона побажала молодим талантам працювати так, як працював Станіслав Реп’ях. Народний депутат України Владислав Атрошенко, згадуючи своє знайомство та дружбу з письменником, сказав: "Я людей сприймаю через серце. Станіслав Реп’ях залишив відбиток на моєму серці. На жаль, за життя ми часто не встигаємо оцінити масштаб і талант людини".

Він подякував літераторам, членам журі та юним талантам за те, що вдалося започаткувати та провести конкурс імені Станіслава Панасовича. Також обіцяв силами Чернігівського благодійного фонду "Поліський оберіг" встановити меморіальну дошку на будинку, в якому жив наш славетний земляк та започаткувати щорічні традиційні реп’яхівські читання.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1557 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість