Головна » 2012 » Вересень » 14 » Відбулося відкриття персональної виставки робіт молодої мисткині, лауреата обласної премії ім. М.Коцюбинського за 2012 рік Олени САЧЕНКО
Відбулося відкриття персональної виставки робіт молодої мисткині, лауреата обласної премії ім. М.Коцюбинського за 2012 рік Олени САЧЕНКО
01:25
Нещодавно в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулося відкриття персональної виставки робіт молодої мисткині, лауреата обласної премії ім. М.Коцюбинського за 2012 рік Олени САЧЕНКО.
Олена народилася у Чернігові. Коли їй виповнилося 10 років, поїхала до Києва, де навчалася у художній школі-інтернаті для обдарованої молоді. Коли закінчила інтернат, навчалася у приватній художній студії у відомого київського майстра Миколи Шкарапути, продовжуючи вивчати академічний малюнок, живопис та композицію.
Неабиякий вплив на становлення майстрині зробило спілкування з відомими чернігівськими митцями Євгеном Кріпом, Володимиром Зінченком, Олексою Потапенком, Євгеном Павловим.

Багато років О.Саченко працює в різних компаніях, як художник, дизайнер, освоює поліграфічний дизайн та комп’ютерну графіку, працює контрактним художником у Спілці Творчої молоді України «Ліга Артіс» у м. Києві.
Протягом 4 років Олена займала посаду відповідального секретаря Чернігівської обласної організації Національної спілки художників України.

З 1992 року О.Саченко бере постійну участь в обласних, Всеукраїнських, персональних та міжнародних виставках. У 2011 р. Олена була учасником міжнародного слав’янського пленеру у Білорусі, а також є постійним учасником українських бієнале «Від Трипілля до сьогодення». Її роботи знаходяться у фондах Чернігівського обласного художнього музею ім. Г.Галагана, Одеського музею М.Реріха, у Гомельській галереї Г.Ващенка, в приватних колекціях України, Росії, Білорусі, Ізраїлю, Німеччини, Бельгії, Іспанії, Голландії, США та Чехії. Також її роботи експонуються у художній галереї у Празі.

У своїх картинах Олена звертається до теми вічних цінностей, таких як спадкоємність слов’янських культур, єдність душі, духовність.

На виставці, що експонується у нас в музеї представлено 34 роботи. Це пейзажі, натюрморти, портрети. Майстриня вважає, і це її кредо, що кожна картина - це інформація, яка закладена у формах, фарбах та лініях.
Виставка триватиме протягом місяця до середини жовтня ц.р.

Запрошуємо!

Довідки за тел. (04622) 4-10-03 та 4-43-26.










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1681 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість