Головна » 2013 » Вересень » 21 » Відбулося відкриття експозиції мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов'ю»
Відбулося відкриття експозиції мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов'ю»
22:44
20 вересня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбулося відкриття експозиції мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов'ю».
Благословив відкриття виставки єпископ-помічник Київської Архієпархії УГКЦ владика Йосиф (Мілян). У відкритті взяли участь: директор музею Ігор Коцюбинський, головний натхненник і куратор виставки – о. Костянтин (Пантелей) (м. Київ), секретар Чернігівської обласної організації НСХУ Тетяна Федоритенко, представник Державної пенітенціарної служби в Чернігівській обл. Євген Квітницький, а також організатор експозиції у Чернігові – ієромонах о. Віталій (Котик) - директор Центру соціальної реабілітації жінок (смт. Любеч).
Виставку приурочено до 1025-річчя від часу Хрещення Русі-України.

Мета виставки – посприяти суспільному діалогу та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі, а також познайомити широкий загал з діяльністю жіночого центру соціальної реадаптації в Любечі «Переображення».

Всеукраїнська пересувна виставка «Преображення Господньою Любов’ю» у співпраці з Державною пенітенціарною службою України проходить вже вдруге. Цього разу вона розпочалася у серпні цього року у Києві. Експозиція у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського триватиме два тижні та за задумом організаторів побуває у більшості обласних центрів України.

Примітно, що перше місце та призові місця серед жінок та неповнолітніх на конкурсі, що відбувся у Києві 19 серпня, здобули саме підопічні Управління ДПтСУ у Чернігівській області.

Експозиція триватиме до 4 жовтня 2013 року. Вона включає близько 100 творів, переданих з пенітенціарних установ України.











Організатори:
Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви,
Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.Коцюбинського,
Благодійний Фонд «Карітас-Київ»,
Державна пенітенціарна служба України,
Фонд Андрея Шептицького,
Національна Спілка художників України.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03 та 4-43-26.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1559 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/7 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість