Головна » 2011 » Лютий » 9 » Відбулось відкриття виставки фоторобіт відомого фотохудожника Віктора КОШМАЛА «Квіти Сонцелюба»
Відбулось відкриття виставки фоторобіт відомого фотохудожника Віктора КОШМАЛА «Квіти Сонцелюба»
20:44
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулося відкриття виставки фоторобіт відомого фотохудожника Віктора КОШМАЛА «Квіти Сонцелюба».
Загалом експонуються понад 60 робіт. Переважно квіти з саду музею М.Коцюбинського.
У заході взяли участь колеги – фотомайстри Валерій ШАЙГОРОДСЬКИЙ, Микола ТУРЧИН. Директор обл. художнього музею Ірина РАЛЬЧЕНКО, професор ЧДПУ Володимир ЛИЧКОВАХ, майстриня Олександра ДІДОВИЧ, друзі та знайомі фотографа.

Віктор Миколайович КОШМАЛ Народився 1953 року у м. Бахмачі Чернігівської області. Життя, як то кажуть, не балувало. Всього прийшлось робити: і допомагати діду пасти корів, і вести домашнє господарство, і косити траву та рубати дрова. Навчався у середній школі № 1, яку закінчив у 1970 році. Потім працював на хлібозаводі вантажником, водієм. В 1971-1973 рр. проходив строкову службу, по закінченню якої вступив до Чернігівського педагогічного інституту.

Фотографуванням захопився в дитинстві, коли хрещений батько на 12-річчя подарував йому фотоапарат «СМЕНА-Б», який став улюбленим на багато років. Відтоді і до сьогоднішнього дня триває творче життя В.Кошмала як фоторепортера. А перші університети, шлях до пізнання таїнства фотомистецтва відбулися у студентські роки, коли перейшов на заочне навчання. Пішов працювати до Палацу піонерів завідуючим фотолабораторією та керівником гуртка. Навчаючи дітей, сам постійно удосконалював свою майстерність. Наснаги додали перші знімки, які з'явилися у пресі. Почали запрошувати до участі у конкурсах, виставках. Як керівник гуртка пройшов з підопічними не одну сотню кілометрів чарівним улюбленим містом та навколишніми селами й лісами, шукаючи та відтворюючи у своїх працях неповторну красу рідного краю та його трударів. Згодом був запрошений працювати керівником дитячої фотостудії «Пошук» до Обласної станції юних техніків (нині - Обласний Центр Науково-Технічної творчості учнівської молоді).

Пройшли роки. За цей час змінилося ставлення Віктора Миколайовича як керівника, і як фотомайстра. Постійно перебуваючи у творчому пошуку разом із гуртківцями студія здобула всеукраїнське визнання, досягла перемог, беручи участь у провідних всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Кращі фотознімки були неодноразово представлені на конкурсах Національної Спілки фотохудожників України, газети «День», інформаційного агентства «Укрінформ», «РНL-фотолєнта», фірми «CANON». 2008 р. журі Національного Олімпійського Комітету Віктора було визнано кращим спортивним фотокореспондентом України.

На сторінках газет з'являються репортажі та різноманітні матеріали про життя-буття студії. За плечима майстра вже більш ніж півстоліття. Але зупинятись В.Кошмалу ніколи. Треба ще встигнути багато чого сфотографувати, бо життя таке коротке ...

Виставка триватиме до 2 березня ц.р.

Довідки за тел. (04622)4-10-03 та 4-43-26.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1694 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість