Головна » 2011 » Березень » 17 » Відбулася презентація науково-популярного видання «Михайло Коцюбинський (1864-1913). Життя та творчість»
Відбулася презентація науково-популярного видання «Михайло Коцюбинський (1864-1913). Життя та творчість»
01:57
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася презентація науково-популярного видання «Михайло Коцюбинський (1864-1913). Життя та творчість».
Упорядники – співробітники музею Ольга ЄРМОЛЕНКО та Наталія КОЦЮБИНСЬКА. Презентоване видання було готове до друку ще майже 11 років тому, але з певних, передусім фінансових причин лише зараз, завдячуючи сприянню Управління у справах преси та інформації ОДА, побачило світ. Як завуважив директор музею Ігор Коцюбинський, хоча у цій книжці висвітлено й не так багато т.зв. «білих плям» із життєвого та творчого шляху видатного письменника, але вона прислужиться усім тим, хто цікавиться та вивчає творчість Михайла Коцюбинського, старшокласникам, студентам, вчителям та усім коцюбинськознавцям.

Присутніх привітала начальник Управління у справах преси та інформації ОДА Олена ЛУГОВА. Олена Олександрівна розповіла про умови та перспективи книговидавництва у області, його проблеми. У заході й обговоренні книги взяли участь знані педагоги – Тетяна МАТЮШКІНА, Ольга ГРЕБНИЦЬКА, письменниця Ганна БАРАН, а також письменники Сергій ДЗЮБА, Михась ТКАЧ, Анатолій МАЗУР, які відзначили очевидний успіх авторів та видавців цього твору.

Насамкінець заст. директора музею з наукової роботи Наталія КОЦЮБИНСЬКА розповіла про роботу над книжкою, яка, як сподіваються присутні на заході, буде перевидана, враховуючи незначний тираж (500 примірників). Окрасою заходу став виступ актора Чернігівського Молодіжного театру, Засл. артиста України Володимира БАНЮКА, який прочитав уривки з оповідання письменника «Що записано в книгу життя».


фото: Олександр Майшев


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2058 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість