Головна » 2012 » Квітень » 10 » Відбулася презентація біографічного довідника «Лауреати Чернігівської обласної премії ім. М.Коцюбинського. 1992-2011»
Відбулася презентація біографічного довідника «Лауреати Чернігівської обласної премії ім. М.Коцюбинського. 1992-2011»
22:19
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася презентація біографічного довідника «Лауреати Чернігівської обласної премії ім. М.Коцюбинського. 1992-2011».
У цій книжці, що вийшла на початку ц.р. за сприяння Управління у справах преси та інформації ОДА подаються творчі біографії лауреатів обласної премії ім. М.Коцюбинського за період з 1992 по 2011 р. Кожна стаття містить стислі біографічні відомості, а також короткі дані про трудовий стаж та творчі здобутки лауреатів. Це видання вийшло друком за ініціативи заст. голови ОДА Віктора Тканка. У довіднику відомості про лауреатів розміщено у хронологічному порядку із зазначенням номінації, у якій присуджувалася премія.

У заході взяли участь письменники, поети, історики-краєзнавці, художники та архітектори, артисти, журналісти та музейні працівники.

Зокрема у своєму виступі голова Чернігівського обласного осередку НСПУ, редактор газети «Гарт», лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка Дмитро Іванов зауважив, що цей довідник заслужив схвальні відгуки у Києві у Національній Спілці письменників. Схвально висловилися про працю музейників й письменники Сергій Дзюба та Станіслав Маринчик, головний режисер Обласного лялькового театру Віталій Гольцов відзначив, що усі хто отримав цю премію мають гідно нести звання лауреата.

Також виступили архітектор Володимир Павленко, тележурналіст Любов Боднарук, відомий художник Іван Пенський, історик-краєзнавець Олександр Добриця, зав. кафедрою української мови Інституту післядипломної педагогічної освіти Тетяна Матюшкіна та провідний науковий співробітник обласного історичного музею Світлана Половнікова. Майстриня Валентина Боровик подарувала музею вишитий портрет М.Коцюбинського. А окрасою заходу став виступ Академічного ансамблю обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм «Сіверські клейноди».

Підготував: Ігор Коцюбинський
















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2130 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість