Головна » 2011 » Квітень » 5 » Відбудеться відкриття виставки творчих робіт Тетяни СТАДНИЧЕНКО «Весна зігріє землю й душу»
Відбудеться відкриття виставки творчих робіт Тетяни СТАДНИЧЕНКО «Весна зігріє землю й душу»
01:09
7 квітня (четвер) о 14-00 у Чернігівському літературно- меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться відкриття виставки творчих робіт Тетяни СТАДНИЧЕНКО «Весна зігріє землю й душу».
Серед експонованих робіт–предмети т.зв. Петриківського розпису, писанки та ляльки-мотанки.
Тетяна Стадниченко – майстер декоративного розпису, народилася 25.04.1974 р. й мешкає у Чернігові. З дитинства Тетяна Петрівна захопилась малюванням. Спочатку розвивала свої вміння в ізостудії Людмили Малиш, потім в студії художнього розпису – Тетяни Дорошенко, в чернігівському осередку НСМНМУ.

У 2005 році її роботи побачили на благодійній виставці у далекій Італії. Виручені кошти від продажу робіт пішли на оздоровлення українських дітей з малозабезпечених родин.
Вміння пробуджувати дитячі серця залишились в майстрині й донині. Вже третій рік вона є керівником студії художнього розпису Центру народних ремесел для дітей та юнацтва в Чернігові, що підпорядковується ОНМЦКіМ. Найменшим учням Тетяни Петрівни всього по 5-7 років. На заняттях вони освоюють найпростіші елементи українських орнаментів, квіткові композиції, основи Петриківського розпису. Діти вчаться володіти кольорами, відтінками, перехідними мазками. Свої навички вони демонструють не тільки на папері, а й розписують дерев’яні тарілі, кухонні дощечки. Беруть участь в різноманітних конкурсах декоративно-ужиткового мистецтва. Так, учениця студії Стадниченко Ганна (13 років) була відзначена почесними грамотами Обласного конкурсу серед обдарованих дітей – «Ренесеанс–2008» та І Всеукраїнського молодіжного фестивалю «Барви України» (м.Кам’янець-Подільський), а Максименко Даша стала лауреатом Обласного конкурсу «Подарунок ветерану». Коптіль Тетяна, Стадниченко Ганна в 2009 р. взяли участь у ІІІ Міжнародному молодіжному гончарському фестивалі (с.Опішня, Полтавської обл.). Другий рік поспіль учні студії є переможцями Різдвяного та Великодніх конкурсів в музеї Івана Гончара (м.Київ).

Для того, щоб охопити ще більшу кількість дітей, Тетяна Петрівна розробила цілу серію авторських розмальовок, що дає можливість спростити методику викладання декоративного розпису.

Майстриня сама є активною учасницею багатьох обласних та всеукраїнських виставок та фестивалів декоративно-ужиткового мистецтва. Особливо запам’ятався Тетяні Стадниченко Всеукраїнський фестиваль народної творчості «Купальські зорі» у м.Гола Пристань Херсонської обл. та Відкритий фестиваль декоративно-ужиткового мистецтва «Барви України» у м. Донецьку.
На сьогодні Тетяна Стадниченко досконало володіє Петриківським розписом, писанкарством, виготовленням ляльок-мотанок.
Попереду у неї багато творчих задумів та нереалізованих мистецьких ідей.

Виставка триватиме до 5 травня ц.р.

Довідки за тел: (04622) 4-10-03 та 4-43-26.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1736 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість