Головна » 2012 » Вересень » 22 » Відбудеться презентація книжки відомого українського письменника Михайла Слабошпицького «Що записано в книгу життя»
Відбудеться презентація книжки відомого українського письменника Михайла Слабошпицького «Що записано в книгу життя»
12:39
24 вересня (понеділок) о 16-30 у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться презентація книжки відомого українського письменника Михайла Слабошпицького «Що записано в книгу життя».
Довгі роки Михайло Федотович працював над цим романом, який має стати знаковим в сучасній літературі. Він присвячений життю та творчості класика української літератури Михайлові Коцюбинському.
У підзаголовку М.Слабошпицький визначив свій твір як «біографія, оркестрована на дев’ять голосів». Ці голоси належать Сергію Єфремову, Володимиру Винниченку, Володимиру Самійленку, Євгену Чикаленку та іншим визначним постатям-сучасникам Михайла Коцюбинського. Роман вийшов друком у видавництві «Ярославів Вал».

Вже схвально відгукнулися на нього такі знані майстри українського красного слова як голова НСПУ Віктор Баранов:
«Прочитавши цю книжку, ви зрозумієте, що в ній автор явив нам зовсім інший стиль, іншу концепцію біографічного роману. Він залишився вірним собі в тому, як подає свого героя. Це письменник у контексті епохи, оточення. Але тут зовсім інша стилістика – строга, лаконічна манера письма.

Радіємо, що в українському літературному процесі з’явився ще один блискучий роман».
Високу оцінку роману дали також Володимир Базилевський, Дмитро Павличко та Юрій Щербак. Зокрема Ю.Щербак зазначив, що він би визначив жанр цього художнього твору як «національну трагедію на дев’ять голосів».

Також стало відомо, що автор планує працювати над продовженням роману.

Отже, запрошуємо усіх бажаючих на презентацію цього цікавого роману!

Слабошпицький Михайло Федотович народився 28 липня 1946 року в с. Мар'янівка Шполянського району Черкаської об­ласті. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка.

Працював у пресі. Нині - вико­навчий директор Ліги українських меценатів, керує видавництвом «Ярославів Вал».

Автор романів: "Марія Башкирцева", "Никифор Дровняк із Криниці", "Поет із пекла", "Автопортрет художника в зрілості"; повістей: "Гілка ялівцю з Сааремаа", "Душі на вітрах". Він автор книжок критики та літературознавства: "Василь Земляк", "Тодось Ос­мачка", "За гамбурзьким рахунком", "Роман Іваничук", "Українська література сьогодні" (у співавторстві),"Літературні профілі"; прозових книжок для дітей "Славко й Жако", "Хлопчик Валь", "Озеро Олдан", "Папуга з осінньої гілки", "3 голосу на­шої Кліо", "Норвезький кіт у намисті", "Чи далеко до Африки?"; документалістики: "Українець, який відмовився бути бідним", "Українська мрія, або Просто Галина", "Українські меценати", "Не загублена українська людина", "Пейзаж для Пома­ранчевої революції", "25 поетів української діаспори".

Михайло Федотович - Лауреат Національної премії України імені Т. Г. Шевченка (2005), Чернігівської обласної літературної премії ім. М.Коцюбинського (2002) літературних премій імені Лесі Українки, імені Олени Пчілки, імені О. Білецького, імені братів Лепких, імені В. Симоненка, імені В. Близнеця, імені Г. Сковороди та інших.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2001 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість