Головна » 2016 » Листопад » 13 » Вічна таїна слова: музей-заповідник М.Коцюбинського запросив гостей на «літературні суботи» до письменника
Вічна таїна слова: музей-заповідник М.Коцюбинського запросив гостей на «літературні суботи» до письменника
19:17

11 листопада гості Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського потрапила на справжні «літературні суботи», котрі понад століття тому відбувалися у будинку письменника. Саме цього осіннього вечора проект «Михайло Коцюбинський – знайомий незнайомець» зібрав дружнє коло своїх відвідувачів на дев’яту зустріч «Вічна таїна слова».

Цього разу автор і ведуча проекту заступник директора музею з наукової роботи Наталія Коцюбинська запропонувала гостям заходу поринути у ту неповторну атмосферу затишку і натхненної творчості, котра свого часу панувала у вітальні М.Коцюбинського, коли у різні роки свої твори тут читали Б.Грінченко, В.Самійленко, М.Вороний, М.Жук а згодом – П.Тичина, А.Казка, В.Елланський. Саме з цього творчого середовища виростало і молоде покоління поетів і письменників – Ладя Могилянська, Дмитро Тась, Марко Вороний (син Миколи Вороного і хрещеник М.Коцюбинського). Розповідь про творчі долі і життєві трагедії гостей М.Коцюбинського органічно поєднувалися з прочитанням їх поетичних творів, котрі прозвучали у виконанні наукових співробітників музею.

У часи М.Коцюбинського в будинку створювалися і озвучувалися не лише поетичні рядки чи прозові твори. Незмінно у стінах будинку звучала музика. Майстерно грала на роялі Віра Устимівна Коцюбинська, двічі свої твори тут виконував Микола Лисенко, а ще гостею цього будинку не один раз бувала відома оперна співачка Марія Дейша-Сіоницька. Тому і нинішній вечір був би не повний без натхненної музики, котра прозвучала у виконанні учня музичної школи №2 Ярослава Соколова і добрих друзів музею, студентів Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького Анастісії Буряк (вокал) та музиканта і композитора Артема Бриля.

Наступна зустріч у межах проекту «Михайло Коцюбинський – знайомий незнайомець» відбудеться 2 грудня. Вона буде присвячена Михайлині Коцюбинській – племінниці письменника, літературознавцю, учасниці руху шістдесятників.

Більше фотографій з заходу дивіться ТУТ.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1935 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість