Головна » 2018 » Травень » 18 » В музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відзначили Міжнародний день музеїв
В музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відзначили Міжнародний день музеїв
17:50

18 травня Україна разом із багатьма іншими країнами відзначає Міжнародний день музеїв. Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник Михайла Коцюбинського долучився до святкування та підготував низку цікавих заходів, що тривала кілька днів.

Напередодні свята, 17 травня, в музеї відбулася нова зустріч мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів». Вона була присвячена актрисі, що першою в Україні отримала звання народної артистки Україні, Марії Заньковецькій.

18 травня у рамках святкування Дня музеїв до садиби Михайла Коцюбинського завітав письменник, педагог із Остра Леонід Луцюк. Він презентував свої книги – «Срібні дзвони» та «Букет польових квітів». Крім того, у рамках зустрічі відбувся сеанс одночасної гри в шашки. Тож усі охочі змогли взяти участь у грі та отримати безцінні поради від справжнього маестро шашок.

На подвір’ї музею гостей зустрічала виставка робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», що тривала весь день. Тож усі відвідувачі мали нагоду помилуватися витворами фантазії талановитих дітей.

Цього дня відбулося і відкриття виставки робіт чернігівських вишивальниць «У розмаїтті веселкових кольорів». Нова експозиція складається з кількох десятків робіт майстринь Наталії Яременко та Ольги Тимник. Тут можна побачити різні техніки – вишиті картини та рушники, оздоблені стрічками, бісером, монетами, стразами та розписані пляшки, іграшки із грунтованого текстилю та із тканини й ниток. Різноманіття виробів вражає насиченістю кольорів, фантазією та майстерністю.

Після відкриття виставки на дітлахів чекав майстер-клас із виготовлення сувенірів із тканини, паперу, картону та природніх матеріалів.

Концертна програма дитячо-юнацького театру естради «Феєрія» зібрала чимало глядачів. Подивитися тут і справді було, на що. Свої таланти – уміння співати, декламувати вірші – презентували учасники театру.

Ну, а на завершення святкового дня гостей порадував виставою театр-студія «Дивосад». Вони показали гостям свою нову постановку – «Гаррі Поттер і прокляте дитя».

Таким видався Міжнародний день музеїв 2018 у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського – цікавим, насиченим та святковим.

Більше фото із зустрічі із письменником Луцюком, відкриття виставки «У розмаїтті веселкових кольорів», концертної програми дитячо-юнацького театру естради «Феєрія»,  вистави «Гаррі Поттер і прокляте дитя» можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 956 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість