Головна » 2018 » Жовтень » 2 » В музеї Коцюбинського відкрилася виставка робіт Михайла Жука
В музеї Коцюбинського відкрилася виставка робіт Михайла Жука
16:02

«Білим і чорним хотів би я бути… (Михайло Жук)» – саме під такою назвою 2 жовтня розпочала свою роботу виставка робіт відомого художника Михайла Жука в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського. Вона присвячена 135-річчю від дня народження митця. В експозиції можна побачити кілька десятків експонатів – це і портрети відомих людей, натюрморти, панно, афіші. Є серед матеріалів і особисті речі художника, фотографії, плакати.

Виставка «Білим і чорним хотів би я бути…» -­ унікальна, тому що майже всі речі, які на ній представлені, можна побачити лише тут і зараз. Вони зберігаються у фондах музею. Тільки протягом жовтня їх буде виставлено у виставковій залі музею. Чимало цікавого під час відкриття виставки про її експонати розповіли директор музею-заповідника Ігор Коцюбинський, заступник директора Наталія Коцюбинська, зав. відділом літературної експозиції Тетяна Кузнєцова. Ну, а наприкінці заходу до слова запросили письменницю Надію Галковську, яка прочитала власний вірш про музей Коцюбинського.

Михайло Жук – талановитий художник, що зробив неоціненний внесок у скарбницю рідної культури. Жук написав чимало портретів дорогих йому людей, серед яких Михайло Коцюбинський, Марко Вовчок, Леся Українка, Тарас Шевченко, Василь Стефаник, Микола Вороний, Микола Лисенко та багато інших. Його роботи мають документальний характер, хоча в них є і узагальнюючі мотиви. Є в його творчому доробку близько тридцяти портретів у техніці кольорової літографії. Велику художню цінність мають його панно – «Чорне і біле», «Хризантеми», «Казки». Не оминав увагою Михайло Жук і оформлення книжок, став також відомий як художник- графік.

Такою багатогранною і непересічною особистістю був Михайло Іванович Жук. Хочете побачити його роботи в реальності, а не тільки на фото? Тоді мерщій до музею заповідника! Виставка «Білим і чорним хотів би я бути… (Михайло Жук)» триматиме до кінця жовтня.

Вартість квитків:

дитячий – 5 грн;

студентський – 8 грн;

дорослий – 10 грн.

Довідки за тел.: (0462) 677-481; 678-741.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1180 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість