Головна » 2019 » Квітень » 22 » В музеї Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів, присвячена річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції
В музеї Коцюбинського відкрилася виставка бібліотечних матеріалів, присвячена річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції
15:00

26 квітня 1986 року – трагічний день для України.  Настільки великою стала ця трагедія, що Міжнародна Організація Об’єднаних Націй визнала її найбільшою за наслідками в другій половині ХХ століття. Трагедія, наслідки якої відчула не лише Україна, а й багато держав Європи і навіть світу. Ця трагедія – аварія на Чорнобильській атомній електростанції. І нині минає 33 роки, відколи тут вибухнув четвертий енергоблок.

Біда відгукнулась болем у серцях мільйонів людей. Наша країна вперше відчула на собі таку грізну силу, як ядерна енергія, що вийшла з-під контролю. Загін пожежників лейтенанта Володимира Правика першим ступив на лінію вогню. А йому було лише 23 роки і права на помилку в нього не було. За ним прибув караул лейтенанта Віктора Кібенка. І вони ступили у вируюче полум’я, у смертельну радіацію, рятуючи станцію і людей, не думаючи про своє життя.

Виставка бібліотечних матеріалів у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського до річниці трагедії на Чорнобильській АЕС допоможе ще раз дізнатися про хід подій у ті неспокійні квітневі дні. Виставка представлена науковими фактами, публіцистичними творами, що розповідають про трагедію, яка сколихнула чимало країн світу.

Виставка бібліотечних матеріалів у музеї триватиме до 5 травня.

Довідки за тел.: (0462) 677-481, 678-741.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 702 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість