Головна » 2016 » Липень » 27 » У вирі натхнення: музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує на виставку молодих художників Чернігова
У вирі натхнення: музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує на виставку молодих художників Чернігова
12:45

 26 липня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відкрилася виставка мистецьких робіт молодих чернігівських художників «У вирі натхнення».

Роботи чернігівських митців уже традиційно спекотними літніми днями прикрашають музейну виставкову залу. Картини вражають різноманіттям авторських технік і жанрів та оригінальним підходом до втілення мистецького задуму.

Академічний живопис, графіка, сюрреалізм, абстракція, концептуалізм, імпресіонізм та багато інших художніх напрямків знайшли своє відображення у роботах чернігівських митців, представлених на виставці. Кожна робота вирізняється оригінальним просторовим рішенням композиції, а колористика та світлові акценти у поєднанні з яскравими деталями дозволяють якнайкраще донести до глядача ідею, втілену автором у своєму живописному творі.

У цьогорічній виставці представлені роботи дванадцяти чернігівських художників.

Ганна Демиденко. В експозиції представлені графічні роботи мисткині. Композиції вирізняються глибоким символізмом, вишуканістю та декоративністю.

Дмитро Зуганов. У доробку автора декоративні роботи створені як у графічній техніці, так і з використанням акрилу і туші. Основними рисами робіт є стилізація і декоративність.

Володимир Кравченко. Основним жанром, до якого звертається автор, є портрет, виконаний олійними фарбами на полотні. Роботи наділені неабиякою імпресією.

Тетяна Кузик. Композиції авторки вирізняються глибокою символічністю. Серед улюблених напрямків роботи – декоративні композиції та ілюстрації до дитячих казок.

Андрій Литвиненко. Серед улюблених жанрово-стильових напрямків автора – абстракція, споглядаючи яку кожен (за допомогою назви-ключа) здатен прочитати не лише прихований зміст, вкладений в картину, але і знайти безліч власних асоціацій до зображуваного.

Валерій Лисиця. Роботи, представлені на виставці, вражають глибокою концептуальністю, а ще є своєрідним відгуком на популярні сьогочасні віяння. Усі композиції неповторні, створені з використанням різноманітних матеріалів, зокрема фанери, паперу, олівця тощо.

Катерина Мажуга. Працює переважно в жанрах натюрморт і пейзаж. Роботи виконані олійними фарбами на полотні у своєрідній авторській манері.

Роман Найдьон. Серед робіт автора особливе місце займають пейзажі та натюрморти створені в імпресіоністичній манері. Роботи вирізняються яскравою грою світла і барв.

Віктор Онищенко. Основна тематика творів – пейзаж, зокрема, міський. На полотнах автора можна побачити види Чернігова, Києва, Кам’янця, виконані у оригінальній імпресіоністичній манері.

Марія Рибіна-Ткач. У виконанні робіт переважають графічні матеріали, пастель, акварель і гуаш. Найбільш популярні жанри авторки – пейзаж та натюрморт.

Андрій Сагайдачний. Звертається до традиційних жанрів в образотворчому мистецтві. Його пейзажі, портрети, натюрморти виконані у академічній манері.

Сергій Тонканов. Незвичайні композиції відрізняються сюрреалістичним сюжетом. Перш за все, це простежується у способі втілення ідеї. Працює переважно з олією та полотном.

З відкриттям виставки присутніх привітала заступник директора музею з наукової роботи Наталія Коцюбинська. Вона зауважила, що музей завжди радий співпраці з молодими талантами Чернігівщини та побажала митцям, котрі цього року взяли участь у вернісажі, творчих успіхів і натхнення на нові звершення.

Учасники виставки Дмитро Зуганов та Катерина Мажуга наголосили на тому, яке значення для митців має можливість показати свої роботи, донести зміст, вкладений у них.

З теплими словами до присутніх звернулися і гості заходу – знана чернігівська майстриня Лариса Ганенко та поетеса Ірина Кулаковська, котра зачитала для присутніх кілька своїх віршів і, зокрема, пародію на поезію Володимира Кравченка, художні полотна якого теж представлені на виставці.

Особисто познайомитися з роботами молодих художників Чернігова можна завітавши до виставкової зали музею до 17 серпня.

Вартість квитка:

  • дитячий – 3 грн;
  • студентський – 4 грн;
  • дорослий – 6 грн.

Музей працює щодня з 9.00 до 17.30 (субота і неділя – з 10.00 до 17.30).

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Телефони для довідок: (04622) 4-10-03, 4-43-26.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1457 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість