Головна » 2023 » Червень » 15 » У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася чергова зустріч проєкту «Клуб українського поетичного кіно»
У музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася чергова зустріч проєкту «Клуб українського поетичного кіно»
18:17

15 червня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відбулася чергова зустріч мистецького проєкту «Клуб українського поетичного кіно». Цього дня гості музею зібралися для перегляду культового українського кінофільму «Пропала грамота» (1972 р.) режисера Б.Івченка.

Головну роль у фільмі виконав знаний український актор і режисер, лауреат Шевченківської премії Іван Миколайчук, 82 роки з дня народження якого виповнюється саме цього дня.

Кінострічка «Пропала грамота» є чи не одним з найулюбленіших творів українського кінематографу для багатьох поколінь українців. Фільм був знятий за сценарієм І.Драча, написаним за мотивами оповідання М.Гоголя та збагаченим сюжетними вставками з фольклорних джерел і класичних творів української романтичної літератури ХІХ століття. В підсумку фільм став окремим оригінальним твором з самобутнім сюжетом та глибоким ідейно-тематичним змістом. І все це завдяки талановитій режисерській роботі Б.Івченка, неперевершеній грі чудового акторського колективу, зокрема І.Миколайчука, Ф.Стригуна, В.Глухого, В.Симича Л.Белозьорової, З.Цахілової та ін., а ще – оригінальному музичному оформленню стрічки.

Попри заборони і довгий шлях до глядача, «Пропала грамота» сьогодні займає 12 позицію у рейтингу кращих фільмів українського кінематографу і є культовою стрічкою зі своєю історією.

Під час зустрічі учасники заходу не лише насолодилися переглядом неперевершеного фільму в неповторній атмосфері тераси Коцюбинських, але і пригадали свої перші враження від стрічки у минулому. Уже під час обговорення відвідувачі отримали можливість порівняти сучасне бачення і прочитання основних епізодів фільму з тим, як вони сприймалися раніше.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 187 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість