Головна » 2015 » Листопад » 26 » У музеї М. Коцюбинського вшанували пам’ять жертв Голодомору
У музеї М. Коцюбинського вшанували пам’ять жертв Голодомору
13:39

25 листопада у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського відбувся вечір-реквієм «Хто знав, хто вів смертям і втратам лік» з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору.

Події 1932-1933 років – це не лише жахлива сторінка української минувшини, адже їх наслідки відчуваються у нашій країні і досі. Саме тому проблема пам’яті про Голодомор, розуміння його передумов і наслідків особливо актуальна з огляду на події сьогодення.

Про ці трагічні роки в історії нашого народу сказано немало. Під час заходу глядачі мали змогу не лише більше дізнатися про злочини сталінського режиму з історичних довідок, але й переглянути документальний фільм «Великий злам» з циклу «Невідома Україна» та фрагменти художнього кінофільму «Голод-33», знятого за мотивами роману В. Барки «Жовтий князь».

По-особливому трагізм подій, що відбувалися у 30-х роках ХХ століття, знайшов своє відображення у літературі та музиці. І саме поезія і проза українських митців та потужні музичні твори Є. Станковича та М. Скорика справили на глядачів надзвичайне враження.

«Ніхто не має права забути!» - цією фразою ведуча заходу, завідуюча відділом музею Олена Сазонова акцентувала увагу присутніх на тому, що наш обов’язок – берегти пам’ять про мільйони українців невинно убієнних тоталітарним режимом, і в знак цього 28 листопада о 16.00 долучитися до всеукраїнської хвилини мовчання та акції «Запали свічку пам’яті».

Яскравим доповненням до сказаного під час заходу стала виставка бібліотечних матеріалів, переглянувши які присутні могли більше дізнатися про масштаби і наслідки Великого Голоду на теренах нашої Батьківщини.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1088 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість