Головна » 2014 » Березень » 13 » У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулося вручення премії ім. Л.Глібова
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулося вручення премії ім. Л.Глібова
19:41
Літературна на спілка «Чернігів» та журнал «Літературний Чернігів» назвали лауреатів премії імені нашого земляка Леоніда Глібова. Письменник Михайло Ткач вручив їм почесні дипломи.
Отже, журі літературної премії в номінації «Поезія» удостоїло звання лауреата поетесу з Бахмача Валентину Михайленко за поетичну книгу „ Маленька дівчинка на острові весни..."
Лауреатом у номінації «Проза» став письменник Іван Корсак (м. Луцьк) - за високохудожні патріотичні романи на історичну тематику, що вишли в останні роки. Дослідник доби козацтва, відомий журналіст Сергій Павленко (Чернігів) став лауреатом у номінації «Краєзнавство» за книгу «Мікротопоніми. Чернігів – Сіверщина».

А капела бандуристів ім. Остапа Вересая обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. (художній керівник заслужена артистка України Раїса Борщ, хормейстер - заслужений працівник культури України Микола Борщ (м. Чернігів) стала лауреатом у номінації „Мистецтво" за збереження музичної спадщини, традицій українського народу, популяризацію та високохудожнє виконання народних пісень.

У номінації «Благодійна та громадська діяльність» фотожурналісти Ігор Волосянкін та Мар’яна Харді стали лауреатами премії за активну громадську позицію та фотопубліцистику з гарячих точок Євромайдану.

Лауреати одержали дипломи у завжди гостинному осередку української культури Чернігова – музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського. Перед присутніми виступила капела бандуристів ім. Остапа Вересая. Учасники дійства переглянули фотороботи лауреатів.
Премію Леоніда Глібова заснували у 2002 році Літературна спілка „Чернігів" та журнал „Літературний Чернігів". Вона присуджується авторам за кращі твори, видані не пізніше як за три попередні роки, в день народження Леніда Глібова.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1075 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість