Головна » 2015 » Червень » 22 » Тиждень з життя письменника: виїзд до Бессарабії
Тиждень з життя письменника: виїзд до Бессарабії
15:32

Яким є життя письменника? Дехто вважає його схожим на суцільне свято, а для когось воно видається наповненим неймовірних перипетій. Насправді ж митці – це звичайні люди, які разом з талантом часто отримують і нелегку долю. Пропонуємо докладніше познайомитися з життєвим шляхом Михайла Коцюбинського у нашій новій рубриці «Тиждень з життя письменника».

 

У червні 1892 року Михайло Коцюбинський влаштовується на посаду розпорядника філоксерної комісії. Варто зауважити, що діяльність комісії була спрямована на профілактику розповсюдження філоксери і боротьбу з цією комахою, яка була здатна поступово винищити великі площі виноградників. За час своєї роботи на філоксері М. Коцюбинському довелося побувати у Бессарабії, Молдавії, Криму.

 

23 червня 1892 року за новим стилем письменник виїжджає з Вінниці до Молдавії у с. Каменчі, де на той час і мав працювати. На той час за письменником уже був встановлений постійний таємний нагляд поліції. Тому про його виїзд з рідного міста дізнаємося з відношення № 187 помічника начальника Подільського губернського жандармського управління. У документі йдеться: «…11 июня из г. Винницы выбыл для приискания места в Бессарабскую губернию поднадзорный Михаил Коцюбинский».

 

За 4 дні він прибуває в с. Каменчі і стає до роботи розвідувачем філоксери у партії П. Погибки з зарплатнею 40, а за якийсь час і 50 крб. на місяць. Оселяється М. Коцюбинський у окремій квартирі, щоб мати змогу підготуватися до вступу в університет.

 

Уже за кілька днів у Молдавії за ним знову буде встановлено негласний нагляд поліції.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 1411 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість