Головна » 2014 » Травень » 20 » Святкування Міжнародного дня музеїв
Святкування Міжнародного дня музеїв
19:44
Чернігівці, які в Міжнародний день музеїв завітали до Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.М.Коцюбинського, одержали море позитивних емоцій. Адже програма цього святкового дня була складена так, щоб кожен, хто зайшов до музею навіть випадково, залишився там на цілий день.
Заходи , як у калейдоскопі, змінювали один одного, були різноманітні і неймовірно цікаві.
Чудовий вернісаж під відкритим небом зустрічав гостей уже на подвір’ї, і пройти повз картини молодих талановитих художників і не помилуватись ними не міг практично ніхто.

Юні художники вправлялись у кращому малюнку на асфальті на тему «Світ навколо нас». Буквально за лічені хвилини подвір’я музею прикрасили справжні шедеври від малечі. Були тут і квіти, і будинки, море, сонце і пляж, але всіх їх об’єднувало одне - любов до своєї країни. Практично кожен з них знайшов місце у своєму малюнку для прапора України, написів «Єдина Україна», «Я - українець». Це безмежно розчулило всіх присутніх.
Були визначені і переможці, які одержали головні призи - ляльки-мотанки. Але і решта учасників теж отримали чудові подарунки від музею.

Комедійна казка для дітей «Всі миші люблять сир» від театру-студії «Біла валіза» (режисер Юлія Піддубна) зібрала багато глядачів. Причому виставу із задоволенням дивились не лише діти, а й їхні батьки, бабусі й дідусі.

А академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм подарував неперевершене свято української народної музики всім шанувальникам фольклору. На імпровізованій сцені - веранді меморіального будинку і співали, і грали, і танцювали, а глядачі довго не хотіли відпускати таких талановитих виконавців.

Земля чернігівська багата на обдарованих людей, і прекрасно, що вони охоче діляться своєю майстерністю з усіма охочими.

А бажаючих навчитись робити ляльку-мотанку, гобелен, горщики-глечики не бракувало. Своїм умінням ділилися Олександра Дідович, Тетяна Стадніченко та Роман Степаненко.
Програму свята продовжив музично-поетичний вечір від молодих виконавців. Авторська пісня, відверта поезія завжди знаходять відгук у людських серцях. А гра на волинці просто всіх зачарувала.

Театр-студія «Біла валіза» подарувала присутнім ще одну виставу «Смішні гроші». Самодіяльні актори настільки органічно влилися в ролі і творили разом неперевершене дійство, що всі глядачі на одному подиху слідкували за розвитком подій і одержали від перегляду справжньою насолоду.

Завершився святковий музейний день пісочною анімацією про рідне місто у виконанні Маргарити Тайшевої та Тетяни Сенченко.

Можна впевнено сказати, що 18 травня 2014 року музей М.Коцюбинського об’єднав на своєму просторі величезну кількість людей різного віку, різних уподобань, і всі вони знайшли для своєї душі щось приємне, незабутнє, понесли з собою море позитивних вражень.
















































QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1470 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість