Головна » 2015 » Січень » 20 » Святкова зустріч національних громад Чернігова
Святкова зустріч національних громад Чернігова
15:23
"Нас єднає Україна" - під таким знаковим і актуальним гаслом пройшла зустріч національних громадських організацій у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського.
Працівники музею продовжують добрі традиції письменника запрошувати на різдвяні свята гостей до свого дому. Сам господар був товариським і гостинним, мав багатьох друзів серед євреїв, поляків, німців, знав їхні мови, на літературних вечорах в затишній вітальні звучали вірші, проза, пісні різними мовами, Віра Коцюбинська за роялем виконувала музичні твори всесвітньо відомих композиторів. Чимало сторінок з літературної спадщини письменника присвячено представникам різних національностей: молдаванам, євреям, кримським татарам, циганам.
Тож недаремно у святковий день напередодні Водохреща відвідувачі музею познайомилися з мистецькими здобутками деяких національних громад нашого міста. Звучали пісні єврейською, польською, німецькою мовами, виконувались національні танці. В теплій, невимушеній атмосфері ділилися своїми враженнями і думками, планами на майбутнє. І домовлялися про частіші зустрічі у цьому році на садибі музею.
Отож, до нових зустрічей!








QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1116 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість