Головна » 2022 » Січень » 14 » «Сьогодні важко сказати, коли я почав писати: здається, я писав завжди»: виставка до 85-річчя від дня народження Євгена Гуцала
«Сьогодні важко сказати, коли я почав писати: здається, я писав завжди»: виставка до 85-річчя від дня народження Євгена Гуцала
13:06

14 січня виповнюється 85 років від дня народження знаного українського прозаїка і поета, сценариста Євгена Гуцала. До цієї визначної дати Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.М.Коцюбинського підготував виставку бібліотечних матеріалів «Сьогодні важко сказати, коли я почав писати: здається, я писав завжди».

У вітрині на виставці представлені книги письменника різних років видання: «Запах кропу» (1969), «Люди серед людей» (1962), «Серпень, спалах любові» (1970), «Яблука з осіннього саду» (1964), «Живемо на зорі» (1984) та ін. Також є критичні статті із журналів «Дзвін» (№8, 2002 рік), «Кур’єр Кривбасу» (№135, лютий, 2001).

Євген Гуцало – яскрава зірка на небосхилі української літератури. Небагатьом письменникам вдається однаково вправно працювати і з прозою, і з римами. Письменникові-шістдесятнику Євгену Гуцало належить різноманітна за жанрами і надзвичайно широка літературна спадщина. У його творчому доробку – одних лише оповідань близько двохсот. А ще є новели, повісті, есе, поезія. Популярність здобув Євген Гуцало і як журналіст та автор сценарію для кінострічок. І все це, незважаючи на те, що життєвий шлях митця був не таким уже й довгим – всього 58 років.

Виставка бібліотечних матеріалів триватиме до кінця січня.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 444 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість