Головна » 2015 » Липень » 17 » Родзинки колекції: лялька з секретом
Родзинки колекції: лялька з секретом
15:30

Чи доводилося вам проходити затишними кімнатами меморіального будиночка музею М. Коцюбинського у Чернігові? Саме того будинку, в якому протягом 15 років мешкав видатний український письменник, в якому і сьогодні відчувається творча атмосфера, яка надихала Михайла Михайловича до літературної праці.

Кожна з кімнат будиночка зберігає свою історію. А в кожній речі нібито лишилася часточка душі, думок та емоцій того, кому вона належала.

Не є виключенням і незвичайна лялька, яка одразу привертає увагу відвідувача, тільки-но він переступає поріг дівочої кімнати. Її довга червона спідничка приховує свою таємницю. Адже замість лялькових ніжок під нею сховані металеві прутики, на які нанизують сушені фрукти і солодощі. Такі ляльки із солодким сюрпризом в Італії традиційно дарують друзям, а особливо дітям, на різдвяні та новорічні свята.

Саме різдвяну ляльку як подарунок для дітей свого часу привіз Михайло Михайлович з мандрівки Італією. Сьогодні вона є яскравою оздобою кімнати, в якій мешкали доньки письменника, і органічним доповненням усієї музейної колекції.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 1170 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість