Головна » 2015 » Травень » 3 » Презентація нової книги Михайла Слабошпицького. Анонс
Презентація нової книги Михайла Слабошпицького. Анонс
08:47
13 травня (середа) о 14-00 в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться презентація нової книжки «Велика війна 2014… Україна: виклики, події, матеріали» (К., «Ярославів Вал», 2015) авторства знаного письменника, літературознавця, критика, Шевченківського лауреата та директора видавництва «Ярославів Вал» Михайла СЛАБОШПИЦЬКОГО. Запрошуємо усіх бажаючих!

На думку поета Володимира Базилевського позиція, яку обрав автор, - сприймати і подавати учасників подій як звичайних людей без зайвої театралізації та героїзації – дозволяє досягти високого рівня об’єктивності та правдивості. Це також підтверджує і безпосередній учасник бойових дій, поет, заступник командира добровольчого батальону ОУН ЗСУ Борис Гуменюк. А дипломат і письменник Юрій Щербак зауважив про органічний зв'язок «Великої війни» з попередньою книжкою М.Ф.Слабошпицького «Гамбіт надії», які схожі не лише тематично, стилістично, а й композиційно – фактологічні відомості про суспільно-політичні події подано за принципом колажу. Прозаїк Василь Шкляр наголошує: універсальність цієї книжки полягає в тому, що Михайло Слабошпицький «веде свою особисту війну за те, аби жоден герой не був забутий».

Сам автор констатує: «Я справді не збирався писати цієї книжки. Переломним моментом стали події захоплення Слов’янська. Тоді я зрозумів, що все це справді серйозно і так просто не закінчиться. Я певен, що через років десять з’явиться потреба у фактографії нинішніх подій, потреба у джерелах, які фіксували деталі. Адже все забувається, стирається в пам’яті, тим більше тепер - у нашому спресованому, глобалізованому інформаційному просторі».


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1335 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/8 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість