Головна » 2017 » Листопад » 24 » Презентація книги «Троща» Василя Шкляра в музеї Михайла Коцюбинського
Презентація книги «Троща» Василя Шкляра в музеї Михайла Коцюбинського
20:05

24 листопада в кінолекційній залі музею було велелюдно. А все тому, що літературно-меморіальний музей-заповідник М.М.Коцюбинського спільно із Безкоштовними курсами української мови організував зустріч із Василем Шклярем, який презентував свою нову книгу «Троща».

Василь Шкляр – відомий український письменник, лауреат багатьох літературних премій, зокрема і Шевченківської. Його книги вже перекладено словацькою, російською, шведською, вірменською, болгарською мовами, а деякі романи екранізують. Шкляра заслужено називають батьком українського бестселера. Це один із найуспішніших сучасних українських письменників.

До Чернігова він завітав із новою книгою, що вийшла друком у 2017 році – романом «Троща».

Це твір про Українську повстанську армію, про перемогу людини над обставинами і над самим собою. Події роману розгортаються в 1947 році, коли жменьку підпільників в очереті понад річкою Стрипою оточили червонопогонники, не лишивши їм жодного шансу. До речі, саме цей очерет у тій місцевості і називають трощею. А продовжується історія вже через 25 років, коли головний герой вийшов із в’язниці.

Василь Шкляр зауважує, що в книзі він хотів показати всьому світові - українці не змирилися з існуючим режимом і продовжують боротьбу за волю. Це сумна історія про любов і зраду, про боротьбу за країну. Саме в таких історіях, переконаний сам письменник, і захована життєствердна сила.

На презентація завітала і Леся Горліс-Горська, дочка Юрія Горліс-Горського, автора відомого роману «Холодний Яр». Пані Леся розповіла чимало цікаво про романи свого батька.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1041 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість