Головна » 2014 » Жовтень » 13 » Побачила світ нова книга «Антологія творів лауреатів премії імені М. Коцюбинського. Поезія»
Побачила світ нова книга «Антологія творів лауреатів премії імені М. Коцюбинського. Поезія»
11:25
Нещодавно побачила світ нова книга «Антологія творів лауреатів премії імені М. Коцюбинського. Поезія».
Видання готувалося до 20-річчя з часу заснування премії, однак трохи затрималося у зв’язку зі складною фінансовою ситуацією і вийшло у ювілейний рік Михайла Коцюбинського. Упорядники збірки - наукові співробітники музею О. Єрмоленко та Н.Коцюбинська, редактор і автор передмови Д.Іванов. Видання профінансоване з обласного бюджету.
У збірці представлені поезії двадцяти семи авторів, які в різні роки були удостоєні поважного звання лауреата премії. Більшість із них - наші земляки, такі як Станіслав Реп’ях, Дмитро Іванов, Петро Куценко, Василь Буденний, Тетяна і Сергій Дзюби, Олександр Олійник, Володимир Сапон та інші.

Чимало серед лауреатів і киян. В основному це уродженці нашої славної Чернігівщини, які в силу різних обставин переїхали до столиці і зараз мешкають там, не забуваючи однак, про свою малу батьківщину. Це Микола Ткач, Борислав Степанюк, Станіслав Шевченко, Леонід Горлач. Деякі зі столичних лауреатів колись навчались або працювали на Чернігівщині, наприклад Олександр Астаф’єв, Надія Данилевська, Михайло Шевченко, Олекса Ющенко.

Багато лауреатів представляють різні села і міста Чернігівської області. Серед них Микола Турківський , Ніна Ткаченко і Олена Шульга з Прилук, Анатолій Шкуліпа з Ніжина, Кость Москалець з Бахмача, Анатолій Крупко і Олексій Крачило з Козелеччини та інші.

На превеликий жаль, вісім лауреатів уже відійшли в інші світи. Нехай ця збірка буде світлим спогадом про людей, які жили і творили во славу нашого краю. Їхня поезія живе серед людей – а значить і вони поміж нас.

Презентація Антології відбудеться 22 жовтня у музеї Михайла Коцюбинського.
Вхід вільний.

Підготувала Н.Коцюбинська



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1284 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість