Головна » 2017 » Листопад » 17 » Пам’яті убитих голодом: вечір-реквієм у музеї Михайла Коцюбинського
Пам’яті убитих голодом: вечір-реквієм у музеї Михайла Коцюбинського
12:47

22 листопада в музеї-заповіднику відбудеться вечір-реквієм до річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні під назвою «Хто знав, хто вів смертям і втратам лік». Цей захід буде присвячено Дню пам’яті жертв голодоморів, коли Україна і світ вшановують вбитих голодом під час геноциду 1932-1933 рр.

Голодомор – масовий штучно організований голод, який влаштував комуністичний режим шляхом насильного вилучення продовольчих запасів у селян, що поєднувалось із широкими репресіями проти різних верств населення. Голодом було вбито мільйони людських життів. Страшні обставини злочину унеможливлюють встановлення точної кількості смертей невинних людей та вичерпного поіменного списку жертв. За підрахунками, проведеними Інститутом демографії та соціальних досліджень НАН України, в нашій державі внаслідок Голодомору загинуло 3 мільйони 941 тисяча осіб. Непрямі втрати (дефіцити народжень) внаслідок Голодомору в Україні в 1932-34 роках досягають 1 мільйона 122 тисяч людей.

Забувати цю сторінку в історії нашого народу не можна. Так само, як і допустити її повторення. Щоб більш детально розповісти про події тих нелегких для українського народу часів, на захід запросили історика Сергія Горобця, що цьогоріч став лауреатом обласної премії імені М.Коцюбинського за книгу «Хроніки війни більшовиків з українським народом. Голодомор 1932-1933 років на Чернігівщині: виконавці злочину», написану у співавторстві із Сергієм Бутком.

Долучіться до вшанування вбитих голодом в Україні та відвідайте вечір-реквієм до річниці Голодомору, що відбудеться в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського 22 листопада.

Початок о 13 годині.

Вхід вільний.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 837 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість