Головна » 2017 » Листопад » 6 » Пам’яті Ірини Коцюбинської
Пам’яті Ірини Коцюбинської
15:57

Ірина Михайлівна Коцюбинська – донька неперевершеного майстра слова, письменника-імпресіоніста Михайла Коцюбинського, Заслужений працівник культури України, кандидат філологічних наук. За фахом вона була юристом і п’ять років працювала суддею в одному з київських судів.

21 рік (з 1956 ро 1977 рр) Ірина Коцюбинська очолювала Чернігівський літературно-меморіальний музей батька. За її директорства було відновлено «літературні суботи», будинок Великого Сонцепоклонника став центром українства в русифікованому Чернігові. Сюди почали приїжджати письменники, науковці, студенти з багатьох республік, аби вивчати творчість Михайла Коцюбинського. Музей став розширюватися. Завдяки великій наполегливості і невтомній праці почалося будівництво нового триповерхового приміщення, де нині – літературна експозиція і виставкова зала.

Займалася Ірина Коцюбинська і науковою діяльністю, за її ініціативи було видано чимало наукових збірників, вона опублікувати більше 60 статей на різні теми. На чільному місці в її творчому доробку книга «Спогади і розповіді про М.Коцюбинського», що вийшла друком у 1965 році.

Та ніхто не вічний, і серце Ірини Коцюбинської зупинилося 8 листопада 1977 року. Цьогоріч минає 40 років від дня її смерті. І тому 8 листопада в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться година памʼяті Ірини Михайлівни Коцюбинської з нагоди 40-річчя від дня її смерті.

Розпочнеться день із поминальної літії о 12 годині 30 хвилин на могилі на цвинтарі Яцево (виїзд із музею – о 12:00).

О 14 годині в музеї-заповіднику почнеться вечір-спогад про Ірину Коцюбинську.

Запрошуються усі небайдужі.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 991 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість