Головна » 2016 » Жовтень » 19 » Пам’яті Інеси Вачнадзе
Пам’яті Інеси Вачнадзе
14:28

18 жовтня на 83-му році життя померла відома активістка, просвітянка та патріот України Інеса Іванівна Вачнадзе.

Вона пройшла нелегкий шлях – від народження (названа на честь відомої більшовицької діячки) до зичливого голосу на першотравневих демонстраціях – і до активної участі в українському житті. Її бачили у «Просвіті», у Русі, в гуртках плекання української мови, у філармонії і в театрі, на Хортиці, і на Софійській площі Києва.

Була постійним відвідувачем усіх заходів, що відбувалися у нашому музеї.

Вона була дуже помітною і яскравою – така її непосидюща натура. Вицокуючи підборами по славутицькій електричці, вона вже у понад 70-річному віці працювала у сільській школі у Жукотках, де запровадила співані уроки. За що й отримала звання Заслуженої вчительки України. Ще раніше викладала у Чернігівському профтехучилищі № 5 (тепер - залізничний ліцей).
Все життя не маючи великих достатків, вона завжди намагалася виглядати елегантно – звідси її любов до капелюшків. Вона була яскравою і жвавою постаттю Чернігова.  Нехай спочиває з миром! 

Колектив Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського висловлює щирі співчуття рідним та близьким Інеси Іванівни з приводу її смерті.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 1118 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість