Головна » 2015 » Травень » 15 » Олексію Брику - 80!
Олексію Брику - 80!
13:51
Сьогодні виповнюється 80 років від дня народження відомого українського письменника Олексія Брика.

Олексій Григорович Брик народився 15 травня 1935 р. у селі Кузьминцях на Вінниччині. Юнацькі роки минули в місті Гайсині. Згодом переїхав до Чернігова.
Закінчив два вищих навчальних заклади. За фахом – філолог і психолог. Працював учителем, директором школи. Відмінник народної освіти. Відзначений державними нагородами і літературними преміями: Чернігівською обласною ім. М.Коцюбинського (2010), «Смарагдова ліра» та імені Леоніда Глібова, дев’ятиразовий лауреат обласного конкурсу «Краща книга року», нагороджений медаллю Національної спілки письменників України.
Викладав у Чернігівському технологічному університеті. Член Національної спілки письменників України. Друкується в обласній та всеукраїнській пресі, а також у міжнародних часописах. Романи почав писати вже у зрілому віці. За понад 15 останніх років вийшли друком книги: «Диво-жінка», «Гра в коники», «Не схили чола», «Всі хочуть жити», «Спадкоємиця мудрих», «І возлюби…», «Шоколадка», «Подвійна пастка», «Таємниця амулета», «…І буде завтра», «Без Батьківщини», «А дерева мовчали», «У погоні за примарами», «А серце б’ється», «Двоє», «Врятуй життя», «У зашморзі часу», «Любов і зрада», «Таємниці Всесвіту».
Олексій Григорович – співавтор дев’яти книг, публіцист та редактор.
Колектив Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського щиро вітає Олексія Григоровича з Ювілеєм та зичить міцного здоров’я та творчих успіхів!
19 травня (вівторок) о 14-30 в музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться ювілейний творчий вечір письменника.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1488 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість