Головна » 2015 » Травень » 13 » Нова книга Михайла Слабошпицького
Нова книга Михайла Слабошпицького
21:13
13 травня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася презентація книги відомого українського письменника, виконавчого директора Ліги Українських меценатів, активного організатора й популяризатора Конкурсу юних знавців української мови імені Петра Яцика Михайла Слабошпицького "Велика війна 2014... Україна: виклики, події, матеріали" (К., "Ярославів Вал", 2015). Кінолекційна зала музею не змогла вмістити усіх бажаючих відвідати презентацію.

Автор, звертаючисмя до присутніх, зауважив, що не збирався писати цієї книжки, але щоденні події, котрі накочувалися на нас смертоносним валом війни, відчуття свого безсилля від того, що ти особисто нічим не можеш уплинути на ситуацію, акумулювалися в якісь слова, котрі він записував тоді невідомо нащо.

У творі письменник торкнувся проблеми добровольчих батальонів, на плечах яких лежить основний тягар війни. Зокрема, він вважає, що один з наступних етапів революції полягатиме у тому, що бійці добровольчих батальонів запитуватимуть у тих слуг Феміди й недалеких владців, з яких це вони міркувань намагалимся переконати суспільство, що саме ці батальони - велика загроза для національної безпеки України? Зрозуміло, що всі корупціонери, замасковані українофоби й продажні політики вбачають велику загрозу в добровольчих батальонах передовсім для себе, тому пробують нацькувати на них владу й суспільство, і якщо не знищити їх, то хоча б нейтралізувати. Одне можна сказати впевнено: так як було вже не буде. Революція триває. Карфаген постсовдепії в Україні буде зруйновано. З відчуттям таких надій і писалася ця книжка...

У заході взяли участь: директор музею Ігор Коцюбинський, головний редактор видавництва "Ярославів Вал" Павло Щириця, голова обласного осередку НСПУ Олена Конечна, педагог Антоніна Коцюбинська, головний редактор газети "Гарт" поет Дмитро Іванов, викладач Чернігівського національного технологічного університету Людмила Зіневич.

Михайло Федотович докладно відповів на запитання присутніх, поділився своїми творчими планами на майбутнє.
Підготував І.Коцюбинський






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1276 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість