Головна » 2021 » Травень » 7 » Не забути ніколи…
Не забути ніколи…
09:46

8 травня, в суботу, в Україні відзначають День пам’яті та примирення задля вшанування жертв Другої світової війни – найкривавішої та найжорстокішої в історії людства. Цей день присвячено пам’яті понад 80 мільйонів людей, чиє життя обірвалося через насильство світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах і в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, у полоні, в концентраційних таборах або просто зник безвісти у вихорі воєнних днів.

День пам’яті та примирення відзначають у річницю капітуляції нацистської Німеччини. Згідно з Указом Президента України, цей день має на меті «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму».

9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього дня вшановуємо пам’ять про всіх борців проти нацизму, а також жертв війни, депортацій та злочинів проти людяності. Ця перемога – це результат титанічної роботи десятків країн та сотень народів.

День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом – це дві дати, які нагадують нам про те, що потрібно берегти мир за будь-яку ціну, аби уникнути страшної катастрофи, що може забрати мільйони життів.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 543 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість