Головна » 2015 » Вересень » 4 » «Народе мій, до тебе я ще верну…» (до 30-річчя від дня смерті Василя Стуса)
«Народе мій, до тебе я ще верну…» (до 30-річчя від дня смерті Василя Стуса)
10:28

4 вересня виповнюється 30 років з дня смерті видатного українського поета, прозаїка, перекладача, літературознавця, правозахисника, одного з найактивніших представників українського руху шестидесятників, героя України Василя Стуса.

За активну громадянську позицію, особисті переконання щодо необхідності збереження і розвитку української культури, участь у численних заходах, організовуваних молодою українською інтелігенцією, зокрема, і акції протесту проти політичних арештів, яка відбулася під час прем’єри фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» у вересні 1965 року, Василь Стус зазнав численних репресій з боку радянської влади. Творчість митця була заборонена до друку, а сам він – засуджений до тривалого перебування у місцях позбавлення волі, де і загинув.

На знак вшанування пам’яті видатного українця у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського 3 вересня відкрилася виставка «Народе мій, до тебе я ще верну…». У експозиції представлені матеріали, які розповідають про нелегку долю Василя Стуса і дозволяють вкотре звернутися до його творів, відчути багатство думки і глибину переживань людини, котра, як важкий хрест, пронесла свої переконання крізь тернисті життєві шляхи, не зрадивши себе і не втративши віру у кращі часи для свого народу.

 

Ознайомитися з матеріалами виставки можна до 15 вересня у виставковому залі музею.

 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1406 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість