Головна » 2016 » Лютий » 26 » «Наближення до суті» від Михайла Слабошпицького
«Наближення до суті» від Михайла Слабошпицького
00:29

Новий погляд на долі відомих і призабутих літераторів відкрив своїм читачам знаний письменник, виконавчий директор Ліги українських Меценатів, лауреат численних премій Михайло Слабошпицький у своїй новій книзі «Наближення до суті. Літературні долі» (К., Ярославів Вал, 2015), презентація якої відбулася 24 лютого у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського.

Традиційно захід розпочався зі слів директора музею Ігоря Коцюбинського, котрий привітав автора з виходом у світ нової книги та відзначив актуальність видання у контексті сучасного літературного процесу. До того ж Ігор Юлійович висловив сподівання, що нові книги за авторством Михайла Слабошпицького ще не раз збиратимуть гостей до затишної музейної зали.

Зі звичною дотепністю до старого друга і присутніх звернувся поет, лауреат Шевченківської премії (2010 р.) та численних літературних премій, заслужений журналіст України Дмитро Іванов, який став одним з персонажів презентованої збірки. Після кількох теплих слів він запросив до слова автора презентованого видання.

Михайло Слабошпицький з притаманною йому легкістю почав свою оповідь про нову книгу, яка складається з 35 літературних доль письменників, життя або творчість яких до певної міри була суголосною з уподобаннями чи переконаннями самого автора. При цьому сучасники уже звернули увагу, що в дійсності в книзі, крім заявлених 35 літературних портретів, є ще і 36-ий – автопортрет самого Михайла Федотовича, котрий прочитується між рядків у кожному нарисі.

Не обійшлося на презентації без проведення літературних паралелей і наведення прикладів з резонансних видань, написаних в аналогічному жанрі, а також спогадів про людей, чиї імена увійшли до переліку літературних портретів, зображених у книзі.

Окремою темою для розмови стали роздуми над сутністю та завданнями літературної критики, адже М. Слабошпицький протягом життя написав немало критичних нарисів. І, як виявилося згодом, у багатьох з них автор уже тоді приділяв увагу біографічним аспектам.Сьогодні ж частка цих напрацювань теж стала основою для написання літературних доль, що увійшли до нової книги.

Наостанок Михайло Федотович відповів на питання глядачів. У свою чергу гості зустрічі привітали письменника з виходом його чергового літературного дітища та побажали наснаги та нових звершень у нелегкій письменницькі праці.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1384 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість