Головна » 2021 » Червень » 21 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
12:24

У номінації «Проза» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Віталій Корж за книгу «Еківоки».

Віталій Терентійович Корж – український політик, економіст, меценат. Народний депутат України 4-6 скликань. Кандидат економічних наук.

Народився 16 серпня 1938 року в селі Дроздівка (Куликівський район, Чернігівська область). Закінчив Харківський інститут інженерів залізничного транспорту за фахом інженер шляхів сполучення.

Навчався в Чернігівському технічному училищі (1957), працював на Південно-Західній залізниці (місто Київ). З 1964 року – старший інженер Укрраднаргоспу. З 1966 року – у Мінпромбудматнріалів УРСР. Працював завідуючим сектору, завідуючим відділу НВО Мінпромбудматеріалів УРСР. 1980-1991 – старший науковий співробітник Ради з вивчення продуктивних сил УРСР Академії наук України. У 1991 році створив і очолив науково-виробничу фірму «Транзактор», яка 1993 року виступила засновником компанії «Глобал Юкрейн», що започаткувала в Україні ринок послуг у світовій мережі Інтернет. Розробки компанії були висунуті на здобуття Державної премії в галузі науки і техніки.

Член ради Міжнародної спілки українських підприємців, опікунської ради Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Член правління Міжнародного доброчинного фонду «Українська хата», засновник Міжнародної літературно-мистецької премії імені Олени Теліги. Був членом Ради старшин УРП «Собор».

Автор (співавтор) понад 80 наукових, літературних, публіцистичних праць.

У творчому доробку Віталія Коржа видані книги «Мій головний привілей», «Крізь призму фактів», «Не по словах, по справах пізнаєте їх», «Практична філософія українства».

У цих виданнях автор не навʼязує своєї точки зору і не пропонує готових рецептів, а лише розмірковує разом із читачем про причини багатьох наших невдач, негараздів, невдоволення собою та іншими. Кожна людина прагне досягти успіху, часом прагне досконалості й витрачає багато сил, щоб «вибитися в люди», багато мати в цьому житті…

Автор не боїться гострих тем і відвертих, чесних висловлювань, в тому числі подаючи точки зору своїх колег, випадкових знайомих, дописувачів.

Чергова книга В.Коржа «Еківоки» також є вагомим літературним твором, який сприятиме навчанню та патріотичному вихованню молоді, закарбує в памʼяті особливості життя в минулому українців.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 461 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість