Головна » 2021 » Червень » 16 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
10:08

У номінації «Поезія» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Ніна Полив’яна за книгу «Акорди слова».

Ніна Степанівна Поливʼяна народилася в козацькому селі Велика Дівиця на Прилуччині. Школу закінчувала в сусідній Малій Дівиці. Трудове життя розпочала піонервожатою в Петрівській та Малодівицькій школах. Працювала завідуючою Бюро добрих послуг, завідуючою дитячим сектором при Будинку культури заводу «Будмаш», а з 1969 року – у НГВУ.

Перші друковані твори вийшли у світ у 2003 році. На сьогодні Ніна Степанівна є автором багатьох поетичних збірок, дипломант ХХІІІ, ХХІV Всеукраїнських конкурсів поетів ім. М.Утриска, лауреат міської літературно-мистецької премії ім. Любові Забашти «Квіт папороті» (2011 рік).

У творчому доробку поетеси збірки «Струни душі моєї», «Осінній зорепад» (2005), «Рідного обрію сині розливи» (2006), «Музика любові» (2007), «Від Прилук до Турки» (2011), «Акорди слова» (2015), а також книжечка для дітей «Дмуть у дудку вітерці» (2007), «Хтончики Антончика» (2009), «Їжачок-мандрівничок» (2009) та «Кумедна плутаниночка від Ніни Поливʼяної» (2013).

Поезіям Ніни Поливʼяної притаманні щирі почуття, народно-пісенні мотиви, відкритість та щирість. Її поезія ніжна та водночас викликає почуття смутку та тривоги за долю покинутих сіл та їхніх жителів.

Вірші поетки чутливі, кожен, хто поринає в її поетичний світ, знаходить для себе щось близьке та рідне. І, мабуть, не випадково на титульну сторінку збірки «Акорди слова» винесено такі слова:

У лірики дороги скрізь.

Летить вона, до себе кличе.

То з нею сміх, то краплі сліз,

В акордах пісню замугиче.

Враховуючи думки читачів, трудовий колектив КЗ «Публічна бібліотека» Сухополовʼянської сільської ради пропонує збірку поезій Ніни Поливʼяної «Акорди слова» на здобуття обласної премії імені Михайла Коцюбинського в номінації «Поезія».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 569 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість