Головна » 2021 » Червень » 9 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
09:50

У номінації «Поезія» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Ольга Пилипчук за книги «Борзнянським шляхом», «Ангели в бронежилетах», «Іду в Мотронівку», «Куліш в Мотронівці», «Роздуми Ганни Барвінок».

Українська поетеса Пилипчук Ольга Андріївна народилася 10 вересня 1941 року на Чернігівщині (хутір Мотронівка – Кулішівка). Навчалася в м. Ніжин Чернігівської області, після чого тривалий час проживала і працювала на Житомирщині та Полтавщині.

Її вабила поезія, в якій реалізовувала творчі здібності як письменниця й водночас публікувалася в пресі. Згодом вагомий доробок, у якому є твори різних жанрів, особливо проникливі – балади, патріотична лірика, склали понад 30 книжок художньої літератури (поезії і прози): «На гостину до Куліша», «Хуторянка», «Княже місто», «Полісянка», «Незламна духом», «Євромайдан», «Синьооке Полісся», «Найсвятіша», «Шляхами України», «Героям Крут», «Ангели в бронежилетах», «Малахітові вруна», «Відлуння зорі полинь», «Борзнянським шляхом» та інші.

Твори Ольги Пилипчук є в багатьох бібліотеках України, а деякі використовуються в навчальному процесі у вищих і середніх навчальних закладах Києва, Вінницької, Житомирської, Львівської, Одеської, Полтавської, Чернігівської областей. Поетичні збірки знають і читають в українських громадах низки країн світу – в Австралії, Білорусії, Великій Британії, Італії, Іспанії, Канаді, Казахстані, США, ФРН, Франції.

Ознакою публічного визнання творчих здобутків Ольги Пилипчук є те, що вона лауреатка конкурсів «Золота осінь» (2000, 2001, 2003), VІ Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання» в номінації «Квітни, мово наша рідна» (2005), обласної премії імені С.А.Ковпака в номінації «Мистецький арсенал» (2013), премії імені Василя Юхимовича за книжку «Синьооке Полісся» (2014), дипломант літературно-мистецької премії імені Володимира Малика в номінації «Література і публіцистика» (2015), лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії Пантелеймона Куліша за книжку «На гостину до Куліша» (2017).

Ольга Пилипчук – член Національної спілки журналістів України, Спілки літераторів «Славутич» та Полтавської спілки літераторів, а також є почесним громадянином м. Олевськ на Житомирщині.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 525 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість