Головна » 2018 » Червень » 22 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
13:24

У номінації «Поезія» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Олена Грицюк за книги графіки і поезії  «Несамовите озеро», «Молодик», «Білінгва».

Олена Віталіївна Грицюк – член правління Чернігівського осередку Всеукраїнської творчої спілки Конгресу літераторів України, член Національної Спілки архітекторів України, член об᾿єднання народних художників «Деснянська палітра», лауреат літературної премії Володимира Базилевського, стипендіатка видавництва «Смолоскип» (1995-1999).

Вона також переможниця літературних конкурсів і фестивалів авторської пісня, член журі Міжнародного конкурсу поезії «Пристань Менестрелей» (Балаклава), член журі обласного фестивалю авторської пісні «Ескіз» (Чернігів), член журі і співведуча «Фестивалю авторської пісні на Голубих Озерах» і фестивалю авторської пісні «Славутич». На вірші Олени написані пісні Довлєтом Кєловим, Олександром Нечипоренком, Ярославом Антонюком, Іриною Єрьоменко, Тетяною Доміловською та Юрієм Євсєєвим.

Графіка, живопис та створений для сина Арсенія домашній ляльковий театр були представлені на десятках колективних (в тому числі і організованих Національною спілкою художників України) і персональних виставках в Києві, Чернігові, Трускавці, Балаклаві, Гурзуфі, Ялті, Дрогобичі. Оленою створені цикли акварелей пейзажів Криму, Закарпаття, Чернігова, цикл визначних місць Чернігова в авторській техніці, серія графічних портретів діячів культури і мистецтва.

Освіту архітектора здобувала в Придніпровській державній академії будівництва і архітектури, потім в аспірантурі Київського національного університету академії будівництва і архітектури. Працювала головним архітектором будівельної кампанії «РіСТ», холдінгу «Trade-line» (Київ), ГАПом домобудівного комбінату ПАТ БК «Домобудівник» (Чернігів) та проектного інституту ДП «Водземпроект» (Чернігів). Зараз працює за освітою в Києві. Має реалізовані архітектурні проекти в кількох областях України, в тому числі за її проектом побудована Церква апостолів Петра і Павла в смт. Михайло-Коцюбинському.

Визначною ознакою творчості Олени Грицюк є симбіоз графіки і поезії. Творчі досягнення в книговиданні за останні 5 років – це книжки, у яких Олена є автором і поезії, і ілюстрацій, а також і видання поезії знаного чернігівця Святослава Євдокимовича Хрикіна, де вона є автором обкладинок, її участь у книжці Володимира Георгієвича Ільїна, присвяченій Святославу Євдокимовичу Хрикіну, де вона автор статті і портретів, а також книжка Володимира Георгієвича Ільїна, де його поема була супроводжена відповідною графічною поемою Олени. Надаються відгуки про поезію і графіку Олени Грицюк та бібліографія вищезгаданих книжок.

На розгляд журі обласної літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського у номінації «Поезія» подаються книжки графіки і поезії «Несамовите Озеро», «Молодик», «Білінгва».  




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 843 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість