Головна » 2017 » Липень » 26 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
09:29

У номінації «Народознавство» на здобуття обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує Володимир Воробей за книгу «Моя Волинка».

Воробей Володимир Васильович народився 22 липня 1952 року в с.Волинка Сосницького р-ну Чернігівської області. Після закінчення з відзнакою факультету кібернетики Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка працював на Авіаційному науково-технічному комплексі ім.Антонова інженером-конструктором. Пройшов шлях від звичайного інженера до провідного конструктора. 

Заснував поліграфічне підприємство «Комп’ютерно-видавничий інформаційний центр», яке на поліграфічному ринку України успішно працює вже понад 20 років. За цей час видано сотні книг та часописів різноманітної тематики.

За роки своєї плідної трудової діяльності В.В.Воробей був нагороджений такими почесними відзнаками, як «20 років Незалежності», Почесною відзнакою академіка С.П.Корольова (Федерація космонавтики), Почесною відзнакою Українського фонду культури «За подвижництво в культурі», «За подвижництво у видавничій справі», Почесною грамотою Президії Українського фонду культури «За активну творчу, громадську та благодійну діяльність на ниві відродження і розвитку національної культури», Подякою Центального комітету Профспілки авіабудівників України. За визначні досягнення був нагороджений: «Ювілейною медаллю. 1987-2012. Український фонд культури», Орденом Святого Рівнопостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня «За заслуги з відродження духовності України», орденами Українського Козацтва. Лауреат Міжнародної премії Українського фонду культури імені В.Винниченка. у 2003 році присвоєно звання академіка УТА. У 2004 році присуджено науковий ступень доктора технічних наук.

Варто відзначити власну творчу діяльність В.В.Вороб’я. Його книга «Моя Волинка» – це видання, в якому зібрані цікаві факти з історії Сіверського краю, Сосниччини та його малої Батьківщини – села Волинки. У другій частині книги представлена поема про маму, спогади про батька та вірші, присвячені рідним та друзям, а також пісні.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 950 | Додав: sunlight118 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість