Головна » 2015 » Липень » 29 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. Михайла Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. Михайла Коцюбинського
12:29

У номінації «Театральне та музичне мистецтво» номінується:

творче об’єднання «Люди і ляльки» Чернігівського обласного театру ляльок ім. Олександра Довженка, представлене на здобуття літературно-мистецької премії ім. Михайла Коцюбинського за цикл вистав «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля» за творами Михайла Коцюбинського, Тараса Шевченка, Олександра Довженка (керівник проекту – Роман Маджуга).

1. Олена Денисенко, актриса, працює в Чернігівському театрі ляльок ім. О.Довженка. Закінчила Ніжинське училище культури ім.М.Заньковецької. У творчому доробку актриси понад 40 ролей. Відзначена театральною критикою (журнал «Український театр» № 5, 2014) за ролі в рок-опері «Великий льох» Тараса Шевченка на Всеукраїнському фестивалі «Прем’єри сезону-2014» у Києві. Має нагородження від Обласного департаменту культури.

2. Вікторія Язичян, актриса. Закінчила Ніжинське училище культури ім. М.Заньковецької та ХДУМ ім. І. Котляревського, має ступінь «спеціаліста». Лауреат 5-го Міжнародного фестивалю «Подільська лялька-2007» у Вінниці з виставою «Котик, Півник і Лисичка» О.Олеся. Брала участь у Міжнародному фестивалі «Слов’янські театральні зустрічі-2013» (Чернігів) з виставою «Казковий світ Михайла Коцюбинського», у Всеукраїнському фестивалі «Прем’єри сезону-2014» (Київ) з рок-оперою «Великий льох» Тараса Шевченка. Грає у виставі «Ріка…Життя…» за творами Олександра Довженка.

3. Ольга Клименко (Маджуга), актриса, закінчила Дніпропетровський театрально-художній коледж. Навчається у КМАЕЦМ. Радіослухачам Чернігівщини Ольга добре знайома по вечірніх казках для дітей. Озвучувала ролі у м/ф «Колобок». Брала участь у Всеукраїнському фестивалі «Прем’єри сезону-2014» (Київ) з рок-оперою «Великий Льох» Тараса Шевченка. Грає у виставі «Ріка…Життя…» за творами Олександра Довженка. Має нагороди від Обласного департаменту культури.

4. Роман Маджуга, актор. Закінчив КМАЕЦМ, курс «Лялька на естраді». Є автором лялькових номерів. У творчому доробку актора понад 15 ролей. Грає у виставі «Ріка…Життя…».

5. Антон Шеремок, актор. Закінчив Ніжинський коледж культури ім. М.Заньковецької. Навчався у КДУТКТ ім. Карпенка-Карого. Співорганізатор та ведучий Відкритих Літературних Читань у Чернігові. Брав участь у Міжнародному фестивалі «Слов’янські театральні зустрічі-2013» з виставою «Казковий світ Михайла Коцюбинського», у Всеукраїнському фестивалі «Прем’єри сезону-2014» з рок-оперою «Великий льох» Тараса Шевченка.

6. Олександр Ковшун, режисер. Закінчив ХДУМ ім.І.Котляревського. О.Ковшун – один з лідерів українського театрального авангарду, головний режисер Харківського театру для дітей і юнацтва, педагог кафедри майстерності актора ХДАК. Брав участь у міжнародних фестивалях в Болгарії, Польщі, Румунії, Македонії, Туреччині, РФ, ФРН. Лауреат премії ім. Крушельницького в номінації «Кращий режисер року-2008». Постановник вистави «Ріка…Життя..» за творами Довженка в Чернігівському театрі ляльок.

7. Олена Загребіна, художник. Закінчила ЧДПУ ім. Тараса Шевченка. Сценографія О.Загребіної визнана кращою на Фестивалі «Рампа Надії» (вистави «Хто», «Вікна мають бути відчинені»). Ставила вистави в Молодіжному театрі та Обласному академічному українському муздрамтеатрі ім. Тараса Шевченка. Художник рок-опери «Великий льох» Тараса Шевченка Чернігівського театру ляльок ім. О.Довженка.

8. Ольга Філончук, художник. Закінчила КДІДПМА ім. М.Бойчука. Працює на Кафедрі акторської майстерності та режисури театру ляльок КДУТКТ ім. Карпенка-Карого. У доробку художниці 14 вистав. Є лауреатом премії «Київська пектораль (вистава «Про курочку Рябу…»). Ставила вистави в Чернігівських театрах: академічному українському муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка і театрі ляльок ім. О. Довженка («Казковий світ Михайла Коцюбинського», «Зайчикові знахідки», «Ріка…Життя…»).

9. Микола Вітковський, композитор. Навчався в Київській консерваторії. Працював музичним керівником творчого колективу п/к Юрія Тимошенка (Тарапуньки). Нині працює в КМАЕЦМ. Є автором романсів, пісень (серед яких «Мужня українка» про Надію Савченко), музики до вистав. Автор музики до рок-опери «Великий льох» Тараса Шевченка.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 1240 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість