Головна » 2015 » Серпень » 7 » На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського
На здобуття обласної літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського
09:45

Артистка драми, провідний майстер сцени Олена Бондаренко прийшла до Чернігівського драмтеатру у 1971 році з Рівненського обласного музично-драматичного театру, закінчивши перед цим театральну студію при Київському державному театрі оперети.

Олена Бондаренко за час роботи в Чернігівському театрі зіграла багато різнопланових ролей у різножанрових виставах. На початку свого творчого шляху вона з успіхом грала ролі молодих героїнь, таких як Тоня – «Чужий дім» М. Зарудного, Стелла – «Американська трагедія» Т. Драйзера, Нела – «І змовкли птахи» І. Шамякіна, Соня Гурвич – «А зорі тут тихі» Б. Васильєва, Уляна – «Сватання на Гончарівці» Г. Квітки-Основ´яненка, Яринка – «Весілля в Малинівці» О. Рябова, Аксінья – «Леді Макбет Мценського повіту» М. Лєскова.

Творчу палітру артистки Олени Бондаренко яскраво характеризують такі різнохарактерні ролі, як Герцогиня Мальборо – «Ваш хід, королево!» Е. Скріба, Мокрина – «Сорочинський ярмарок» М. Старицького (за М. Гоголем), Марта – «Мати-наймичка» за Т. Г. Шевченком, Килина – «Лісова пісня» Л. Українки, Терпелиха – «Наталка Полтавка» І. Котляревського, Одарка – «Сватання на Гончарівці» Г. Квітки-Основ’яненка, Євдокія Пилипівна – «За двома зайцями» за п´єсою М. Старицького, Кайдашиха – «Кайдашева сім’я» за І. Нечуєм-Левицьким, Секлета Семенівна – «Страсті за Гускою» за п’єсою М. Куліша,  Мати – опера «Катерина» М. Аркаса за однойменною поемою Т. Г. Шевченка.  

Особливе місце серед цього переліку посідає образ Відьми у театральній фантазії «Відьма» за мотивами творів Т. Г. Шевченка, створений актрисою на високому професійному рівні.

Роль Відьми справедливо можна вважати кульмінацією, вершиною акторської майстерності Олени Бондаренко. Тут вона продемонструвала увесь яскравий спектр своєї творчої палітри – глибоке розуміння шевченкового слова, поєднання його з українською народною піснею і молитвою у прекрасному вокальному виконанні, емоціональне навантаження ролі, що граничить з трагедійним звучанням. Саме за створення цього образу колектив Чернігівського драмтеатру ім. Т. Г. Шевченка висунув кандидатуру Олени Бондаренко на отримання Чернігівської обласної премії ім. М. Коцюбинського у номінації «Театральне та музичне мистецтво».

 

 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 1272 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість