Головна » 2010 » Квітень » 23 » На могилі Михайла Коцюбинськог відбулося вшанування його пам’яті з нагоди 97-х роковин смерті письменника
На могилі Михайла Коцюбинськог відбулося вшанування його пам’яті з нагоди 97-х роковин смерті письменника
15:35
На могилі Михайла Коцюбинського на Болдиній горі відбулося вшанування його пам’яті з нагоди 97-х роковин смерті письменника, який помер 25 квітня 1913 р. у Чернігові.
До цього святого для кожного свідомого українця місця вклонитися Сонцепоклоннику, як ще за життя називали Коцюбинського, прийшли представники облдержадміністрації, письменники, музейні працівники, учні чернігівських шкіл, громадськість міста.
У мітингу-реквіємі взяли участь заступник керівника апарату ОДА Іван КОРОБКА, поет, редактор газети «Гарт», лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка Дмитро ІВАНОВ, письменниця Ганна АРСЕНИЧ-БАРАН, директор літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського Ігор КОЦЮБИНСЬКИЙ. На цьому заході був присутній заступник начальника Головного управління культури, туризму та охорони культурної спадщини ОДА Леонід СМОЛЯК.
Зокрема у своєму виступі Іван КОРОБКА зазначив, що Михайло Коцюбинський «напоєний соками багатющої землі своєї, і через це він став безсмертним. Великі світочі людства давно вже розступились, щоб дати і йому місце в шерензі мислителів, борців і шукачів правди».
Теми любові до рідної мови, сповідування ідеалів гуманізму у творах М.Коцюбинського торкнулися у своїх виступах Дмитро ІВАНОВ та Ганна АРСЕНИЧ-БАРАН. Було відзначено величезний вплив письменника на молодше покоління літераторів, яким Михайло Михайлович передав не тільки крихту свого таланту але й частку своєї світлої душі.

І.Коцюбинський



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1580 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість