Головна » 2017 » Квітень » 18 » Музей Михайла Коцюбинського отримав коштовний подарунок
Музей Михайла Коцюбинського отримав коштовний подарунок
18:43

18 квітня 2017 року в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику сталася грандіозна подія. Його фонди поповнилися двома шедеврами образотворчого мистецтва: роботами Івана Рашевського та Михайла Жука.

Саме цього дня до музею завітав відомий український колекціонер, добрий знаток мистецьких шедеврів Олександр Брей. І приїхав він не з пустими руками, а з подарунками. Брей подарував музею картину Рашевського «Остерський краєвид» та роботу Михайла Жука «Квіти». Усім відомий той факт, що Михайло Коцюбинський і Михайло Жук – це близькі друзі. І багато своїх робіт блискучий художник-графік Жук написав із квітів, зібраних саме в садочку Коцюбинського.

Як зазначив Олександр Брей, він неодноразово бував у музеї Коцюбинського раніше. І тут йому дуже сподобалося. Колекціонер відразу помітив, що колектив музею вкладає всю душу у свою роботу, саме тому і будиночок, і сад – усе дуже красиве і ошатне. І тому, як сам він зазначив, йому приємно дарувати картини музею-заповіднику.

На кожній із робіт він залишив свій дарчий напис. А сама зустріч колекціонера із працівниками музею відбулася за сприяння відомого історика, мистецтвознавця Віктора Величка. Він розповів, що на подарованій картині Рашевського на звороті написано автором: «Своєму товаришу Шрамченко». А завдяки тому, що музей Коцюбинського активно займається науковою діяльністю, видав чотиритомник листів до Михайла Коцюбинського, віднайти, хто ж цей Шрамченко, було дуже легко. Виявилося, що цей добрий приятель художника – перекладач творів М.Коцюбинського на російську мову.

Колектив музею  щиро вдячний за такий щедрий подарунок. І наприкінці зустрічі директор музею Ігор Коцюбинський потиснув руку Олександру Брею і подарував йому книгу із вибраними творами Михайла Коцюбинського.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1401 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість