Головна » 2018 » Листопад » 20 » Музей Коцюбинського запрошує на вечір-реквієм, присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору
Музей Коцюбинського запрошує на вечір-реквієм, присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору
17:05

В останню суботу листопада в Україні вшановують День пам’яті жертв Голодомору. Напередодні цього дня, 21 листопада, Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.М.Коцюбинського запрошує всіх охочих відвідати вечір-реквієм під назвою «Хто знав, хто вів смертям і втратам лік».

Голодомор – масовий штучно організований голод, який влаштував комуністичний режим, насильно вилучивши продовольчі запаси у селян. Через голод було втрачено мільйони людських життів. На жаль, дізнатися точну кількість смертей від такої політики комуністичного режиму неможливо. Згідно із даними Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, в нашій державі внаслідок Голодомору загинуло 3 мільйони 941 тисяча осіб. Непрямі втрати (дефіцити народжень) внаслідок Голодомору в Україні в 1932-34 роках досягають 1 мільйона 122 тисяч людей. Але і ці дані можуть бути неточними.

Забути цю сторінку в історії нашого народу не можна. Так само, як і допустити її повторення. Долучіться до вшанування вбитих голодом в Україні та відвідайте вечір-реквієм до річниці Голодомору, що відбудеться в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського 21 листопада.

Початок о 13 годині.

Вхід вільний.

Довідки за тел.: (0462) 677-481, 678-741.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 673 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість