Головна » 2021 » Грудень » 3 » Міжнародний день волонтера 5 грудня
Міжнародний день волонтера 5 грудня
17:06

5 грудня у світі, зокрема і в Україні, відзначають Міжнародний день волонтера. Його було засновано ще 1985 року відповідно до ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. В нашій же державі волонтерський рух з’явився у 90-х роках. Офіційно його було визнано в постанові Кабміну від 10 грудня 2003 року.

Вважають, що волонтерський рух вперше з’явився  на початку ХХ століття, коли у Франції втілили перший волонтерський проєкт. У ньому взяли участь молоді французи та німці. Вони відновлювали поруйновані ферми в місцях найбільш запеклих боїв між французькими та німецьким військами. Трохи пізніше естафету перейняла Індія, а згодом рух поширився і на інші країни світу. 1987 року на планеті було вже 80 млн волонтерів. А на початку нашого століття їх кількість перетнула відмітку у 100 млн.

В Україні великий сплеск волонтерства відбувся 2014 року під час Революції Гідності. Тоді люди жертвували не лише своїми грошима та майном, а і здоров’ям, а іноді й життям. Під час воєнних дій на Сході волонтери часто добровольцями йшли на фронт, вели на передову все необхідне – одяг, продукти харчування, маскувальні сітки, тепловізори тощо. Їхній вклад у боротьбу із окупантом – просто неоціненний.

Наша історія боротьби за незалежність ще раз доводить усім, що волонтерство – це покликання високодуховної та щирої людини зробити цей світ кращим, протягнути руку допомоги тому, кому це потрібно. Волонтерство – це справжній імпульс добра, один із найшляхетніших видів діяльності та громадського руху. Саме завдяки волонтерам наш світ стає трішечки добрішим – самотні, хворі та незахищені люди отримують тепло людських сердець та опіку, якої так потребують. Тож не будьмо байдужими, а допоможемо тим, хто цього потребує, долучившись до Міжнародного дня волонтера 5 грудня!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 386 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість