Головна » 2023 » Грудень » 11 » Мистецький місяцелік. З нагоди 60-ліття Юрія Пацана
Мистецький місяцелік. З нагоди 60-ліття Юрія Пацана
10:47

Зимними грудневими днями повернемося думками у теплу золоту осінь, адже саме такою зобразив її на своїй картині, подарованій музею М.Коцюбинського, кавалер ордену «За заслуги» ІІІ ступеня, Заслужений художник України Юрій Пацан, який сьогодні, 11 грудня, відзначає своє 60-ліття.

Народився Юрій Іванович Пацан 1963 року у с. Пархомівка Білоцерківського району Київської області. Навчався у місцевій середній школі, яку закінчив 1981 року, далі – з 1982 по 1984 – була військова служба. 1985 року Ю.Пацан одружився та оселився в селищі Чабани на Київщині.

У 1986 р. починає працювати у філії Всесоюзного інституту радіології, є учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

1991 року Юрій Іванович здобув фах техніка-технолога  та організатора виробництва, закінчивши Ірпінський індустріальний технікум. Працював токарем на заводі.

1999 р. став поворотним у житті митця. В наслідок жахливої автокатастрофи Юрій Іванович отримав тяжкі травми і залишився прикутим до інвалідного візка. Але, мабуть, саме з того часу справжню свободу і новий сенс життя йому подарувала творчість, зокрема, захоплення живописом.

Мистецький талант Юрія Пацана отримав широке визнання на Батьківщині, автор є учасником десятків експозиційних проєктів та персональних виставок, має численні нагороди та відзнаки за свою натхненну працю. А його роботи є окрасою приватних та музейних колекцій в Україні і поза її межами.

Сьогодні ми вітаємо пана Юрія з його ювілейним днем народження. Зичимо міцного здоров’я, долі щедрої на радісні миттєвості і щасливі години, невичерпного натхнення та миру в душі і в нашій рідній Україні.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 104 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість